^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 


 

 

Az 1. helyen van a Wham! - Last Christmas dala, az UK Official Singles Chart Top 100 karácsonyi slágerlistáján!
Így összesen hatszor érte már el az 1. helyet az UK hivatalos slágerlistáján!
---
 
"⯑⯑A Wham! - "Last Christmas" dala lett a brit karácsonyi slágerlista vezető 2023-ban! Ez az első alkalom a 39 éves történetében, hogy ez a dal lett az Egyesült Királyság karácsonyi listájának első helyezettje!
 
⯑ 1984-es megjelenésekor a "Last Christmas"-t a Band Aid - "Do They Know It's Christmas" című dala tartotta távol az első helytől - amelyben George Michael is közreműködött, és amely hosszú évekig minden idők legnagyobb példányszámban eladott kislemeze volt.
 
☃️ Azzal, hogy a "Last Christmas" lett a karácsonyi listavezető, az első klasszikus karácsonyi dal lett, amelyet karácsonyi listavezetővé koronáztak - ez az első karácsonyi dal, amely nem abban az évben lett karácsonyi listavezető, amelyben először sláger lett.
 
⯑ A "Last Christmas" mostanra hosszabb időt töltött az első helyen, mint az 1950-es évek óta bármelyik karácsonyi dal. Az összesen 6 hétig tartó listavezetést csak Harry Belafonte "Mary's Boy Child" című dala előzi meg, amely 1957/8-ban 7 hétig volt az első helyen.
 
❄️ A "Last Christmas" megdöntötte a "legtöbb hetet a top 3-ban töltött dalok" rekordját is. Ezt a rekordot 1953 óta Frankie Laine "I Believe" című dala tartotta, amely 26 hetet töltött a top 3-ban. A "Last Christmas" ezen a héten már 27. hete van a top 3-ban, ezzel megdöntve a 70 éves rekordot!
 
⯑ A 'Last Christmas'-nek lehetősége van arra, hogy a következő héten további rekordokat állítson fel - különösen karácsony napján, megdöntheti-e az Egyesült Királyságban a legtöbb Spotify streamelés rekordját egy nap alatt? Korábban a 'Last Christmas' tartotta ezt a rekordot, de csak hajszál híján vesztett Adele - 'Easy On Me' című számával szemben, amelyet 2021-es megjelenésekor 2 801 638 alkalommal streameltek.
 
☃️ Így már csak annyi maradt, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek, aki csatlakozott a "Last Christmas" iránti szeretetünkhöz - és mindenkinek, aki az elmúlt héten megvásárolta, letöltötte vagy streamelte a "Last Christmas"-t. Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk!
 
⯑ 'Idén, hogy megmentsük magunkat a könnyektől - a karácsonyi 1-es számot egy nagyon-nagyon különleges valakinek adtuk ⯑⯑⯑"
 
 


 

----


 

George Michael hivatalos facebook oldala:
"Ez a dal csak egy kicsit karácsonyi... Végre! 39 évvel később a WHAM! a "Last Christmas"-el először szerezte meg a hivatalos karácsonyi listavezető helyet az Egyesült Királyságban!
A dal valóban kiállta az idő próbáját, és ez a legnagyobb és legmegtisztelőbb ajándék, amit a rajongók adhattak a "Last Christmas"-nek. George-ot hihetetlenül meghatotta volna ez a támogatás és teljesítmény. Nem tudjuk eléggé megköszönni!"
 

---


 

A Wham! hivatalos facebook oldala:
"Végre... A "Last Christmas" című dalunkkal a közel 40 éves történetében először lettünk hivatalos karácsonyi listavezetők az Egyesült Királyságban!
Nagyon örülünk ennek, és nem tudjuk eléggé megköszönni a rajongóknak a folyamatos szeretetet és támogatást, amit minden évben tanúsítanak a dal iránt. Micsoda hihetetlen teljesítmény - George nagyon büszke és elégedett lenne ezzel! ❤️"