^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

Hírek

 

 

  

Idén is kénytelen vagyok arról írni, hogy George Michael - Jesus to a Child című dala, nem karácsonyi dal.  
Tudom, hogy a rajongók ezzel tisztában vannak, de tavaly is volt olyan műsor ahol tévesen a karácsonyi dalok közzé sorolták és ma is hallottam, hogy az egyik rádióban szintén karácsonyi dalként hivatkoztak rá.
 

George Michael a "Jesus to a Child" dalt az AIDS-ben elhunyt szerelme, Anselmo Feleppa brazil divattervező emlékére írta 1996-ban. A dal minden bevételét jótékonyságra fordította, egy gyermekeket segítő alapítványnak adta.


 

 

*****

 

George Michael karácsonyi dalai a következőek:
 

1. Band Aid - Do They Know It's Christmas (1984)
Ez egy jótékonysági dal amelyet Bob Geldof és Midge Ure írtak, brit és ír sztárokból álló csapat adta elő, George Michael is szerepelt köztük. A dal bevételét az etiópiai szegénység felszámolására ajánlották fel.
 
2. Wham! - Last Christmas (1984)
A téves állításokkal szemben, ez a dal eredetileg is karácsonyra készült, nem pedig húsvétra vagy pünkösdre mint ahogy azt néhány cikkben lehet olvasni a neten. George Michael és Andrew Ridgeley a dal megjelenésekor lemondtak a szerzői jogokról és jótékony célra ajánlották fel, így a dal bevétele már 39 éve az etiópiai éhezőket segíti.
 3. George Michael - December song (I Dreamed of Christmas) 2008
Ezt a karácsonyi dalt George Michael és gyerekkori barátja, David Austin írták, eredetileg a Spice Girls-nek szánták. De a dal nem készült el időben, ezért aztán Michael Bublé-nak akarták átadni, de végül George Michael úgy döntött, hogy megtartja magának, és ő énekelte el. 2008 karácsonyán George hivatalos weboldaláról ajándékként, ingyen tölthették le a rajongók. A dalt hivatalosan kislemezen először 2009-ben adták ki.
 


 

 

 


 

 


"CSODÁLATOS HÍREK! A 'Last Christmas' visszatért az 1. helyre az Egyesült Királyság slágerlistáján! Ezzel nem csak az első olyan felvétel lett, amely 4 különböző évben is az 1. helyre került, hanem az első olyan kislemez, amely három egymást követő évben is az 1. helyezett lett!

☃️ Először 2021. január 1-jén került az 1. helyre, addig a legnagyobb példányszámban eladott kislemez volt, amely soha nem volt első! Ezután két külön héten, 2022. december 16-án és december 30-án is visszatért az 1. helyre; és ma,  2023. december 8-án ismét a lista 1. helyére emelkedett!
 
❄️ A 39 évével, a "Last Christmas" a legidősebb felvétel, amely valaha is az Egyesült Királyságban az 1. helyen végzett. A 4 hétig tartó listavezetéssel több hetet töltött az első helyen, mint George Michael bármely másik dala: ezt a rekordot korábban megosztotta a következő dalokkal: Freedom (Wham!); Careless Whisper; A Different Corner; The Five Live EP és Fast Love - amelyek mindegyike három hetet töltött az 1. helyen!

☃️ De 2022 decemberében a karácsonyi slágerlistán letaszították az első helyről, majd a következő héten ismét visszatért a lista élére, és így a mai napig nem volt az Egyesült Királyság karácsonyi slágerlistájának első helyezettje - annak ellenére, hogy mostanra ez az egyetlen kislemez, amely kétszer is a karácsonyi 2. helyezett lett!

❄️A karácsonyi slágerlista a "Last Christmas" zöld vinyl és CD lemezen történő eladásait és előrendeléseit, valamint a december 15. péntek és december 21. csütörtök közötti letöltéseket és streameléseket is tartalmazza majd. Vajon a 'Last Christmas' elérheti azt az elismerést, amiről 1984-ben és 2022-ben éppen csak lemaradt, és végre az Egyesült Királyság karácsonyi slágerlistájának 1. helyén lesz?
A a karácsonyi slágerlista eredményeit december 22-én este hirdetik ki.

heartNagyon köszönjük mindenkinek, aki streamelte, letöltötte, és  megosztotta a dalt. Ahogy George mondta Andrew-nak a "The Final" koncert előtt: "Nélküled nem sikerült volna."


A teljes slágerlista ezen a linken nézhető meg:
https://www.officialcharts.com/charts/singles-chart/
 

 

---


 

Andrew Ridgeley, az Official Chartsnak nyilatkozva ünnepelte a Last Christmas visszatérését az 1. helyre:
"A karácsony valóban korán jött 2023-ban. Nagyon örülök, hogy a Last Christmas ismét az Official Singles Chart csúcsára került, folytatva ezzel egy kis trendet a 2020-as években. Ez így folytatódjon sokáig! Boldog karácsonyt, boldog új évet... és köszönöm!"
 
---


 
"George és Andrew, 1984 körül, ünneplik a kilátást, hogy soha többé életükben nem kell egynél többet számolniuk... hasznos praktika a váratlan és korai karácsonyi ajándékhoz, a Last Christmas 1. helyezéséhez... Boldog karácsonyt és köszönjük, hogy segítettél, hogy a Last Christmas a karácsonyi hagyomány részévé váljon ."
 
---
 
A Wham! - Last Christmas dala hatszoros platinalemez lett az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is!
 


"Nagy örömünkre szolgál, hogy a 'Last Christmas' elérte az 1. helyet a hivatalos brit slágerlistán, így ez a legkorábbi időpont, amikor a slágerlista csúcsára ért!
Büszkén jelentjük be, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is 6x platinalemez lett. Köszönjük mindazt a szeretetet és támogatást, amit idén és minden évben továbbra is nyújtotok a dalnak."
 
 


 

 

 


Szavazzunk a Wham! - Last Christmas dalára, hogy idén is az 1. helyen lehessen a a Christmas FM - Hungary online rádió slágerlistáján!
 

Szavazni ezen a linken lehet:
https://christmasfm.hu/christmas-fm-top-40-magyarorszag-kedvenc-karacsonyi-toplistaja/?fbclid=IwAR1sUkQHXgIN-LkhGkQtO9EOeRFy44Q6L8JYO_Zg8KBLwBEi15CCfo4DkVY