^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

 

 

 

2017-ben Geri Halliwell Horner ezt a gyönyörű, és megható dalt írta jóbarátja, George Michael emlékére. A dal elkészítése során Geri együtt dolgozott George zenész és vokalista csapatával.
A dalt George Michael születésnapjára előtt, 2017. június 23-án adták ki.

Geri hat hónapig titokban dolgozott a dalon George zenészeivel, köztük Shirley Lewis, Lucy Jules, Jay Henry háttérénekesekkel, Phil Palmer gitárossal, Chris Cameron zenei rendezővel és Chris Porter producerrel. A dalt Észak-Londonban az Air Studios-ban vették fel, ami George egyik kedvenc stúdiója volt és ahol sokat dolgozott a dalain.
Az "Angel in Chains" dal egy lenyűgöző, érzelmes, de végül felemelő tisztelgés a legendás énekesnek, amely utalásokat tartalmaz a leghíresebb dalaira, többek között a "Faith"-re és a "Freedom"-ra.

Az "Angel in Chains" dal 2017. június 23-án jelent meg az East West Records-on keresztül, és Geri a dal bevételéből származó teljes összeget oda adományozta a Childline-nak, George egyik kedvenc jótékonysági szervezetének.

"Karácsonykor, amikor először hallottam a szomorú hírt, hogy George elhunyt, kilenc hónapos terhes voltam a fiammal Monty-val, és tele voltam érzelmekkel" - mondta Geri egy olyan nyilatkozatban, amelyben a dalt így jellemezte:
"Ez egy szívből jövő ballada, lírai referenciákkal George legkedveltebb slágereire. Nem tudtam, hogy mit kell tennem az érzéseimmel, ezért egy dalt írtam, ami az "Angel in Chains" lett. Nagyon áldottnak érzem magam, hogy Chris Porter-rel és ugyanazzal a csapattal dolgozhattam, akikkel George is készítette a dalait. Én elsősorban George Michael rajongó vagyok, tehát ugyanabban a stúdióban lenni, azokkal a csodálatosan tehetséges művészekkel, akik oly sok kedvenc lemez elkészítésében vettek vele részt, valóban nagy kiváltság volt számomra. "

"Ez a dal egy gyönyörű, gyógyító üzenetet jelent mindenki számára, aki megtapasztalta már egy szeretett ember elvesztését. A dal készítése során azt tapasztaltam, hogy ez a dal gyógyír nemcsak nekem, hanem a többiek számára is akik részt vettek az elkészítésében. Ez egy módja annak, hogy elbúcsúzzunk a barátunktól és a zenei ikonunktól, és remélem, hogy George rajongóinak is tetszeni fog és örülnek majd neki."
 

---
 

Egy 6 évvel ezelőtti, 2017. június 20.-án megjelent cikkünket ajánlanám a figyelmetekbe, annak kapcsán, hogy George Michael jóbarátja, Geri Halliwell Horner megírta az "Angel In Chains" című dalát, George emlékére. A Mirror című lap akkor egy interjút készített az énekesnővel, amelyben Geri őszintén beszélt George-hoz fűződő barátságáról, és arról is, hogy hogyan élte meg George elvesztését.
 

Geri Halliwell Horner egy interjúban emlékezett meg jóbarátjáról George Michael-ről
http://www.georgemichaelweb.hu/index.php/media/2-hirek/516-geri-halliwell-horner-egy-interjuban-emlekezett-meg-jobaratjarol-george-michael-rol?fbclid=IwAR2DYFOsKykXD1Q52IBL6EguaEExmtA6caHsiyaeuiTYyimOGjjsFajnb7o