^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

Hírek


 

 

"George Michael Freedom című zenés dokumentumfilmjének vágatlan változata a néhai Grammy-díjas művész életének és pályájának arra a meghatározó korszakára összpontosít, amely a Listen Without Prejudice című, nagy sikerű, lemezlistákat vezető album első része megjelenésének és az azt követő, elhíresült Legfelsőbb Bíróságot is megjárt, a lemez kiadója ellen indított pernek, továbbá George Michael első szerelme, Anselmo Feleppa halálának időszakára tehető; így a szakmai vonatkozások mellett érthetően torokszorítóan személyes is.


A George Michael korai halála előtt leforgatott dokumentumfilm narrátora maga az énekes, aki a film elkészültének minden mozzanatából kivette a részét, s így a mozifilm egyben hattyúdalának is tekinthető.  


A dokuban előfordulnak elképesztő, korábban sosem látott archív felvételek és George Michael forgatta filmkockák is, így hitelesítve életének ezen fordulatos szakaszát: első kézből származó információt kapunk arról, hogyan lett minden idők egyik legbefolyásosabb lemezkészítő művésze, aki egymaga – minden művészt képviselve – harcolt azért, hogy a lemezfelvételekre jellemző, korábban megváltoztathatatlannak hitt egyenlőtlenségek megszűnjenek, míg végül sikerült újraírnia a zeneipar írott és íratlan törvényeit. Arról is kifejti a véleményét, miért fordított hátat a rivaldafénynek, a celeb életmódnak.


A regényes dokumentumfilmben feltűnik az az öt, eredeti szupermodell, akikkel az Oscar-díjra is jelölt David Fincher rendező forgatta a Freedom ’90-ben készült videoklipjét: Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, valamint Linda Evangelista. A forgatás óta most először találkoztak újra mind, hogy megosszák velünk az ikonikus videoklip forgatásáról őrzött tapasztalataikat.  


A zenés dokuban George Michael leghíresebb barátaival készült interjúk is elhangzanak: Stevie Wonder, Elton John, Ricky Gervais, Nile Rogers, Mark Ronson, Tracey Emin, Liam Gallagher, Mary J. Blige, Jean Paul Gaultier, James Corden és Tony Bennett zenész legendákkal."
 


 

Forrás:https://www.pannonia-entertainment.hu/dokumentumfilmek/george-michael-freedom-vagatlan-valtozat/?fbclid=IwAR1tg46wxvV5ErjZTGD4wpphXC8GC8z8smDoIahzh1UNAjtvrKeYYOBA6O0
 

  
 
George Michael - Freedom Uncut film magyarországi bemutatója:
2022. 06. 22. szerda, Budapest
és a Cinema City mozihálózatba tartozó vidéki városok

A magyar feliratos filmet Budapesten a Cinema Mom és a Pólus mozik mutatják be, de csak egy alkalommal vetítik!

Ezekre az előadásokra már lehet jegyet venni, az alábbi linkeken:

Jegyrendelés a Cinema Mom moziba, Budapest, 2022. 06. 22. szerda, 19 órai vetítésre:

https://cinemamom.hu/film/george-michael-freedom-uncut-162


---

Jegyrendelés a Pólus moziba, Budapest, 2022. 06. 22. szerda, 19 órai vetítésre:

https://poluscentermozi.hu/film/george-michael-freedom-uncut-893

---
 

FRISSÍTÉS: (2022.05.07)
A filmet fogják vetíteni Budapesten a Cinema City Mozik is (Allee, Mammut, Aréna, Campona).
Ezek a mozik már felkerültek a film hivatalos oldalára is, de még nem lehet ott jegyet venni. A jegyek hamarosan elérhetőek lesznek az oldalukon keresztül:

https://www.georgemichaelfreedomuncut.com/

---
 
FRISSÍTÉS: (2022.05.08)
A film hivatalos oldalán ma megjelent több magyar vidéki város neve is, ahol vetíteni fogják 2022.06.22.-én a filmet a Cinema City mozik.
Jegyet még nem lehet venni a hivatalos oldalon, csak annyi van kiírva, hogy hamarosan.
 
Ezek a vidéki városok vannak fent a film hivatalos oldalán:
Debrecen
Győr
Miskolc
Pécs
Sopron
Szeged
Székesfehérvár
Szolnok
Szombathely
Zalaegerszeg
Veszprém
 
 Várhatóan Magyarorazágon is bemutatásra kerül majd a
George Michael: Freedom Uncut című film. Május 4-én, szerdától lesznek kaphatóak a magyarországi mozijegyek, de azt még nem írják sehol, hogy melyik városokban, melyik mozikban és mikor lesz vetítve. Valószínűleg erről több infó csak május 4.-én lesz a dokufilm hivatalos oldalán.


Hivatalos angol nyelvű előzetes a filmből.