^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

HírekKilenc évvel ezelőtt, 2011.09.19-én George Michael másodszor és sajnos utoljára lépett fel Budapesten. A Symphonica nevű turnéja keretében adott nagysikerű teltházas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. George Michael 30 éves pályafutásának saját dalaiból és más előadóktól származó kedvenc felvételeiből szemezgetett. Saját dalaiból elhangzott többek között a Through, a Kissing A Fool, a Freedom, az I Remenber You vagy a Free, míg kedvencei közül Nina Simone, Bing Crosby, Police és Rihanna dalok is felcsendültek.

 
...

 

A 2011.09.19-én tartott George Michael Symphonica koncert beszámolója Nagy Szabolcs "tollából":
 

Csontig hatoló, gyönyörű muzsika
George Michael - Symphonica @ Papp László Sportaréna, Budapest - 2011.09.19.

 

George Michael sejtig hatoló, bőr alá mászó hangja, valahol egészen mélyen érinti meg az embert és zeneszerető emberként csak ismerjük be: egészen kivételes énekes-előadó-dalszerző. Igazi Művész. Amit pedig eddigi zenei pályafutása alatt letett az asztalra, azért maximális riszpekt illeti meg.

Úgy tűnik, ebből a pozíciójából már semmiféle újabb idióta baklövés, a magánéletével kapcsolatos legmocskosabb bulvárpletyka sem fogja kibillenteni. George Michael nevére megtelik a Népstadion és megtelik az Aréna. Bármikor, bármennyiért. George Michael már most halhatatlan, egy élő legenda; azt hiszem, a világon élt énekesek legnagyobbjai között van és lesz mindörökké.

A Symphonica turné egy rendhagyó vállalkozás tőle. A 4-5 évvel korábbi, 25Live nagystadionos turné után, ahol úgy állt ki több tízezer ember elé, hogy egy jó szót sem volt képes szólni hozzájuk, nem is nagyon mozgott, csak - igaz, akkor is CD minőségben, kifogástalanul - énekelt, úgy tűnik, most bensőségesebb alkalmakra vágyott. Szinte alig hasonlított a pár évvel ezelőtti emberre. Ezen a koncerten a már erősen őszbe hajló, kimondottan morózus, új szakáll és borosta imidzsét meghazudtolva, rendkívül közvetlen volt. Beszélgetett a közönséggel, mesélt, táncolt, énekeltetett minket és igazán hálás volt az értő hallgatásért és a rajongásért.

Az emelkedett hangulathoz a köré szervezett nagyzenekar adta meg a keretet és a zenei aláfestést, bár szerintem, egy szál zongorakísérettel is simán el tudta volna vinni az estét anélkül, hogy bárki unatkozott volna. Voltak percek, amikor simán leénekelte a zenekart a színpadról vagy a jazzdobosa húzott bele -  ilyenkor alig-alig hallottunk valamit a zenekar játékából.

A repertoár a 30 éves pályafutás személyes kedvenceiből áll össze. Saját dalai mellett sok-sok nagyzenekarra áthangszerelt, különleges feldolgozást is hoz a rajongóknak (Nina Simone, Amy Winehouse, Terence Trent D’Arby, Rufus Wainwright, Bing Crosby, David Bowie, Elton John, …), amiket alkalomról alkalomra variál. Ami nagyjából állandó a programban, azok a saját dalai és itt is ezek szólaltak meg igazán úgy, ahogy egy George Michael koncerten meg kell szólalniuk. A Kissing  A Fool után tűkön ülve vártuk, hogy mikor csendül fel végre még több régi klasszikus, olyanok, mint az édesanyjához címzett, torokszorító You Have Been Loved vagy a Praying For Time, A Different Corner vagy az eredetileg Police, de valahol mégis saját, George Michael-féle Roxanne.

Tudom, hogy manapság a keverőpult mellé kitelepített hordozható stúdiótechnika is sokra képes, de ezek a lézerpontossággal kimért kristálytiszta hangok, a fülbemászó soul és blues alapok valami hihetetlen bizsergető érzést okoznak az emberben így testközelből. Az eredmény folyamatos libabőr és szárazon nem maradó szemek - a lélek mélységéig ható, felkavaró, őszinte muzsika. 

A ráadásban, miután az Aréna egy emberként, felállva ünnepelte, új, akusztikus hangszerelésben néhány pörgősebb dal is sorra került: az Amazing / I’m Your Man / Freedom 90 hármasa igazi népünnepély lett közönségénekeltetéssel, össznépi tánccal. A Freedom elejébe még egy kis baki is becsúszott a belépéskor. Hát igen, az élő műsor varázsa... :)

A második ráadásban, levezetésként egy szép líraival, az I Remember You -val búcsúzott a helyi közönségnek ajánlva a dalt, azután végleg elköszönt.

Bízzunk benne, hogy nem most láttuk errefelé George Michaelt koncerten utoljára. Addig is, amíg visszatér, csinálhatna már egy újabb lemezt végre, bár az Older -rel is el tudnánk éldegélni életünk végéig, annyira tökéletes és annyira megunhatatlan. Nem csoda, hiszen azon is rajta van a védjegy: GM.
 

 

http://rockstation.blog.hu/2011/09/20/csontig_hatolo_gyonyoru_muzsika_george_michael_symphonica_papp_laszlo_sportarena_budapest_2011_09_19

 

https://kronika.ro/szines/meghitt-hangulatu-koncertet-adott-budapesten-george-michael/print
 

http://www.kisalfold.hu/szorakozas/nagy_siker_george_michael_budapesten_koncertezett_hetfon_-_nagyszeru_fotok_a_helyszinrol/2240890/
 

 

 

 


 

 

 

George Michael - Budapest 2011.09.19. from Rettegett on Vimeo. 

Ezen a youtube lejátszó linken, 28 videó van a 2011. szeptember 19-i, budapesti George Michael - Symphonica koncertről:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtJvBaqk-QYV896IO4zMDeRpjKkuGc4Jc
 

 

 

 

 


 

 

 

Elkészült a kilenc méteres falfestmény George Michael-ről London északnyugati részén, ahol felnőtt. Dawn Mellor brit művész festette fel az alkotást Kingsbury-ben, egy ingatlaniroda falára. A festményt a Brent kerületben megrendezett ünnepség részeként, a 'London Borough of Culture 2020' művészeti fesztivál keretein belül, az énekes életének és zenei karrierjének az elismerésére készült el.
A falfestmény George Michael karrierjének néhány kiemelkedő eseményéből és emlékezetes pillanatából áll össze, Dawn Mellor művész elképzelése szerint. Ez tartalmazza a Wham! éveket, valamint ikonikus képeket a szóló művészi karrierjéből. A "Careless Whisper" és az "Outside" híres zenei videóinak a jeleneteit is ábrázolja.
A falfestmény a 499 Kingsbury Road címen található.

 

 

London’s giant George Michael mural has finally been unveiled

https://www.timeout.com/london/news/londons-giant-george-michael-mural-has-finally-been-unveiled-091720
 


GEORGE MICHAEL - LA FRESQUE GEANTE DE GEORGE MICHAEL ENFIN DEVOILEE !!
http://www.george-michael-my-friend.com/2020/09/george-michael-la-fresque-geante-de-george-michael-enfin-devoilee.html?fbclid=IwAR0-p8E9Wil7lSozM7Q8Au0ftuK7eKf4heeLrBxUF9RQKNcCVa7gC36iU2E
 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

Ez a teljes videó a mai fiatal generációt képviselő 'Twins the New Trend' reakcióiról, miközben először hallgatták meg George Michael - Freedom '90 című dalát. A srácoknak nagyon tetszett a dal, és talán remélhetjük, hogy az ő közvetítésükkel a generációjuk többi tagja is megismeri és megszereti majd George Michael dalait.
Az ikrek, Tim és Fred Williams youtube csatornájának több mint 100 ezer feliratkozója van, és olyan videókat készítenek, amelyeken számukra eddig ismeretlen dalokat hallgatnak meg. Készítettek már videót a Queen, Elvis Presley, Prince, Whitney Houston, Phil Collins, Spice Girls, ABBA, AC/DC és még sok más előadó, számukra eddig ismeretlen dalairól.
A youtube csatornájukat, és a többi videójukat itt lehet megnézni:
https://www.youtube.com/c/TwinsthenewTrend/videos