^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


Ebben a videóban, George privát életébe láthatunk egy kicsit bele. George volt az esküvői tanúja a gyerekkori barátjának, Andros Georgiou-nak, akivel unokatestvérnek is nevezték egymást. Látható a felvételen Andros fiainak, James Kennedy-nek és Harrison Anselmo-nak a keresztelője, akiknek George volt a keresztapjuk. Van még a felvételen Andros-al és a feleségével egy vidám gokartozás, ahová George is velük tartott, majd pár vicces fotót is készítettek egymásról.
(Pár évvel később George és Andros barátsága örökre véget ért, mert Andros történeteket adott el George-ról az újságoknak.)
 

 
 
----
 

Infamy:
George Michael & Helen "Pepsi" DeMacque - You Spin Me Round (Original Version)

 
Ez eredetileg a Dead or Alive együttes 1985-ben kiadott dalának a feldolgozása.
1994-ben George Michael és az unokatestvére/barátja, Andros Georgiou egy közös kiadót alapítottak, amelyen keresztül a kedvenc táncdalaik feldolgozásait akarták kiadni.
De a szerződéses problémák és a Sony elleni bírósági per elvesztése miatt, George neve nem szerepelhetett a CD-n. Ezért úgy döntöttek, hogy Infamy néven adják ki az elkészült felvételeket.
 
A 'You Spin Me Round' egy maratoni, 36 órás munkamenet során készült el George Michael angliai, vidéki stúdiójában. A dalt George és Helen 'Pepsi' Demacque énekelték, Chris Porter, azaz Forthright (George állandó hangmérnöke) is részt vett a produceri munkában, Andros Georgiou pedig ügyvezető producerként szerepelt.
 
1995-ben jelent meg az Egyesült Királyságban a 4 dalból álló CD kislemez (kb. 10 000 darab). A lemez tartalmazta az original version-t, valamint két Forthright remixet. Szerepelt még rajta a „Rebirth” című táncdal, amelynek Andros Georgiou volt a producere, és Gary Bromham írta. (Ez a dal sajnos nincs fent sehol a neten, hiába keresem már évtizedek óta.)
 
De mivel George neve soha nem jelent meg a projektben, a rádiók nem játszották a dalt, így ez a vállalkozás rövid idő múlva félbemaradt.
Annak ellenére, hogy a kiskereskedelemben megbukott a dal, mindig is a George Michael rajongók egyik kedvence volt. Az évek során számtalan kérés érkezett az eredeti kislemez újbóli kiadására. Az eredeti CD és a promóciós bakelit másolatai több száz dollárért keltek el az interneten!
 
2010-ben Andros Georgiou újra kiadta az Infamy - 'You Spin Me Round' CD-t, de csak ezer példány készült belőle.
George Michael halála után, Andros Georgiou többször is ígérte, hogy ismét kiadja majd ezt a CD-t, de valószínűleg a szerzői jogok miatt erre nem került sor.
 

 
 
---

Boogie Box High
 
A Boogie Box High egy popegyüttes volt, amelyet Andros Georgiou vezetett az 1980-as évek végén. Az együttesben számos zenész barátjával dolgozott együtt, köztük a másodunokatestvérével, George Michael-lel, Nick Heyward gitárossal, Mick Talbot billentyűssel, David Austin gitáros-dalszerzővel, Deon Estus basszusgitárossal.
 
A Boogie Box High első kislemeze a "Jive Talkin" feldolgozása volt, amely 1987 júliusában jelent meg, de eredetileg a Bee Gees 1975-ös dala.
 
Az Outrageous, a Boogie Box High együttes egyetlen nagylemeze 1989-ben jelent meg. Az Egyesült Államokban az SBK Records gondozásában adták ki. Az album tartalmazta az előző két kislemezt, a "Jive Talkin" és a "Gave It All Away" dalokat, valamint egy új számot "Nervous" címmel. Az utóbbi kislemez nem aratott sikert a slágerlistákon. A "Gave It All Away” kislemez vezető vokálját David Austin énekelte.
 
George Michael két, korábban kiadatlan dallal járult hozzá az albumhoz, amelyeket eredetileg a Wham! debütáló albumára, a Fantastic-ra készített. Ez a két dal a "Golden Soul" és a "Soul Boy". De a Sony kiadóval való szerződése miatt, ezen az albumon sem szerepelhetett George Michael neve.

 


---
 
 
George Michael: "The Trojan Souls" - a befejezetlen album 1993

George Michael-ről előkerült egy ritkaságnak számító régi videó, melyet a félbehagyott albuma, a The Trojan Souls felvételei közben készítettek. A nem dátumozott videót 1992 közepén vagy 1993 elején forgatták.

A The Trojan Souls egy zenei projekt volt, melyet George gyermekkori barátjával-unokatestvérével Andros Georgiou-val kezdett el, aki a videót is készítette. Az albumot eredetileg 1993-ban kellett volna kiadni a közös lemezkiadójukon, a Hardback-en keresztül. (Később George és Andros közösen létrehozták az Aegan céget, amely a Virgin lemezkiadóval együtt 1996-ban kiadta az Older albumot.)
A 80 perces videó amelyet sosem adtak ki hivatalosan, azzal kezdődik, hogy George Michael egy Los Angeles-i stúdióba érkezik partnerével, Anselmo Feleppával. Anselmo a videó 43. percénél is látható, mert meglátogatta George-ot a stúdióban.


Anselmo és George a stúdióban


George 1991 és 1993 között rögzítette a The Trojan Souls albumot, a Sony kiadóval való jogi harca kezdetén. Megemlítette a videóban, hogy az albumot a Warner Brothers-nél akarta megjelentetni. De az album George súlyos magánéleti problémái (Anselmo halála miatti gyásza) és a Sony-val való pere miatt, végül sosem készült el.

A The Trojan Souls olyan dalokat tartalmazott volna amelyeket George készített, valamint azt tervezte, hogy az albumon Elton John, Janet Jackson, Sade, Seal, Stevie Wonder és Anita Baker is közösen dolgozott volna vele -  az idáig nem derült ki, hogy ezekkel a művészekkel elkezdték-e a dalokat rögzíteni.
Prince gitárosa Wendy Melvoin, valamint a Wham! basszusgitárosa Deon Estus is részt vett a projektben.

Idáig csak az Elton John dal, a "This Kind of Love" szivárgott ki, ezt a balladát az eredeti tervek szerint George és Elton duettként énekelték volna, de végül a demo felvételen George egyedül énekelte végig a dalt.

A George Michael rajongók között viszont már régóta keringenek az interneten a The Trojan Souls album zeneszámai, amelyek legtöbbje csak instrumentális formában van rögzítve, mivel a projekt soha sem fejeződött be.
Ezek közé tartozik a "One Day I’ll Know", "Maybe It’s Not Your Time", "You Slipped Away From Me", "Ain't No Stoppin' Us Now" , valamint a többi demo dal.

A stúdióban készített videó már bootlegeken is elérhető volt, és onnan került ki a közösségi oldalakra egy 80 perces részlete  - a több mint 10 órányi felvétel eredetileg egy dokumentumfilmhez vagy otthoni videofelvételhez készülhetett.

Az angol nyelvű videóban az is látható, hogy George Michael hogyan készítette a dalait. A felvételből az is kiderül, hogy ő nem csak gyönyörűen énekelt, hanem szintetizátoron és basszusgitáron is jól játszott, producerként, dalszerzőként és zenei rendezőként is dolgozott az albumon.

(Ha betöltődött a videó, akkor rögtön ki kell rakni nagyképernyős módba, így nem fog felugró ablakokban se regisztrációt, se belépést kérni.)


A The Trojan Souls albumról ez a 6 dal fent volt a youtube-on, de már törölték onnan:


"This Kind of Love"
"One Day I’ll Know"
"You Slipped Away From Me"
"Ain't No Stoppin' Us Now"
"Maybe It’s Not Your Time"
" Day and Night"


 

Ez az egyetlen elkészült dal, amelynek a demo felvétele még fent van a facebook-on:
George Michael - "This Kind of Love"