^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

Hírek 

 

Idén is a Wham! - Last Christmas dala lett a szezonnyitó dal a Christmas FM - Hungary rádióban!
Október 1-én, éjfélkor ezzel a dallal indult el az online karácsonyi rádió.

Ezeken a linkeken lehet hallgatni a Christmas FM - Hungary online rádiót:
Weboldal: http://christmasfm.hu
Partneroldal: https://christmasfm.myonlineradio.hu

Android: http://christmasfm.myonlineradio.hu/android-app ⯑

IOS: http://christmasfm.myonlineradio.hu/ios-app ⯑

 

Nagyon örülünk annak, hogy idén is a Wham! - Last Christmas dalával indult a Christmas FM - Hungary rádió!
Köszönjük szépen a Christmas FM - Hungary rádiónak, és minden kedves hallgatójának a szavazatokat, nagy öröm számunkra, hogy ennyire szeretitek ti is a Last Christmas dalt! ❤ ❤ ❤
 
 
 


 

 

 

 

 

 

 

Idén is október 1-én éjféltől indul a Christmas FM - Hungary karácsonyi online rádió műsora!
Eddig minden éven a Wham! - Last Christmas dalával indult, mert erre szavazott a legtöbb hallgató.
Szavazzatok az eredeti poszt alatt kommentben a Last Christmas dalra, hogy idén is ez legyen a szezonnyitó dal a rádióban!
 
 


 

 
 
 
Egy cikk szerint, George Michael a Faith dal videójában azért akasztott gyöngysorokat a bőrdzsekijére, hogy titokban jelezzen vele a meleg rajongóinak. Akkoriban ez volt a meleg férfiak titkos jele.
A cikkben Andy Morahan (a Faith videóklip rendezője) és George egyik Los Angeles-i barátja is nyilatkozott erről.
 
A teljes cikk ezeken a linkeken olvasható:

George Michael titokban már a coming outja előtt 11 évvel jelezte, hogy meleg
https://humenonline.hu/george-michael-titokban-mar-a-coming-outja-elott-11-evvel-jelezte-hogy-meleg/?fbclid=IwAR1FL26HDt4KV3tzuZLXqPraZZAQdNPkwNJQNlPTrgVOVTHaFEm9uFBkMz0
 
 
George Michael hung pearls from biker jacket in Faith video as secret signal to show that he was gay - 11 years before he came out
https://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-12526807/George-Michael-hung-pearls-biker-jacket-Faith-video-secret-signal-gay-11-years-came-out.html
 
 
 

2012. szeptember 24-én jelent meg a francia Vogue magazin októberi száma, amelyben George Michael és Kate Moss szerepeltek.
 

 

 

 

---


 

 

 

 

  


 

 12 évvel ezelőtt, 2011.09.19-én George Michael másodszor és sajnos utoljára lépett fel Budapesten. A Symphonica nevű turnéja keretében adott nagysikerű teltházas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. George Michael 30 éves pályafutásának saját dalaiból és más előadóktól származó kedvenc felvételeiből szemezgetett. Saját dalaiból elhangzott többek között a Through, a Kissing A Fool, a Freedom, az I Remenber You vagy a Free, míg kedvencei közül Nina Simone, Bing Crosby, Police és Rihanna dalok is felcsendültek.

 
...

 

A 2011.09.19-én tartott George Michael Symphonica koncert beszámolója Nagy Szabolcs "tollából":
 

Csontig hatoló, gyönyörű muzsika
George Michael - Symphonica @ Papp László Sportaréna, Budapest - 2011.09.19.

 

George Michael sejtig hatoló, bőr alá mászó hangja, valahol egészen mélyen érinti meg az embert és zeneszerető emberként csak ismerjük be: egészen kivételes énekes-előadó-dalszerző. Igazi Művész. Amit pedig eddigi zenei pályafutása alatt letett az asztalra, azért maximális riszpekt illeti meg.

Úgy tűnik, ebből a pozíciójából már semmiféle újabb idióta baklövés, a magánéletével kapcsolatos legmocskosabb bulvárpletyka sem fogja kibillenteni. George Michael nevére megtelik a Népstadion és megtelik az Aréna. Bármikor, bármennyiért. George Michael már most halhatatlan, egy élő legenda; azt hiszem, a világon élt énekesek legnagyobbjai között van és lesz mindörökké.

A Symphonica turné egy rendhagyó vállalkozás tőle. A 4-5 évvel korábbi, 25Live nagystadionos turné után, ahol úgy állt ki több tízezer ember elé, hogy egy jó szót sem volt képes szólni hozzájuk, nem is nagyon mozgott, csak - igaz, akkor is CD minőségben, kifogástalanul - énekelt, úgy tűnik, most bensőségesebb alkalmakra vágyott. Szinte alig hasonlított a pár évvel ezelőtti emberre. Ezen a koncerten a már erősen őszbe hajló, kimondottan morózus, új szakáll és borosta imidzsét meghazudtolva, rendkívül közvetlen volt. Beszélgetett a közönséggel, mesélt, táncolt, énekeltetett minket és igazán hálás volt az értő hallgatásért és a rajongásért.

Az emelkedett hangulathoz a köré szervezett nagyzenekar adta meg a keretet és a zenei aláfestést, bár szerintem, egy szál zongorakísérettel is simán el tudta volna vinni az estét anélkül, hogy bárki unatkozott volna. Voltak percek, amikor simán leénekelte a zenekart a színpadról vagy a jazzdobosa húzott bele -  ilyenkor alig-alig hallottunk valamit a zenekar játékából.

A repertoár a 30 éves pályafutás személyes kedvenceiből áll össze. Saját dalai mellett sok-sok nagyzenekarra áthangszerelt, különleges feldolgozást is hoz a rajongóknak (Nina Simone, Amy Winehouse, Terence Trent D’Arby, Rufus Wainwright, Bing Crosby, David Bowie, Elton John, …), amiket alkalomról alkalomra variál. Ami nagyjából állandó a programban, azok a saját dalai és itt is ezek szólaltak meg igazán úgy, ahogy egy George Michael koncerten meg kell szólalniuk. A Kissing  A Fool után tűkön ülve vártuk, hogy mikor csendül fel végre még több régi klasszikus, olyanok, mint az édesanyjához címzett, torokszorító You Have Been Loved vagy a Praying For Time, A Different Corner vagy az eredetileg Police, de valahol mégis saját, George Michael-féle Roxanne.

Tudom, hogy manapság a keverőpult mellé kitelepített hordozható stúdiótechnika is sokra képes, de ezek a lézerpontossággal kimért kristálytiszta hangok, a fülbemászó soul és blues alapok valami hihetetlen bizsergető érzést okoznak az emberben így testközelből. Az eredmény folyamatos libabőr és szárazon nem maradó szemek - a lélek mélységéig ható, felkavaró, őszinte muzsika. 

A ráadásban, miután az Aréna egy emberként, felállva ünnepelte, új, akusztikus hangszerelésben néhány pörgősebb dal is sorra került: az Amazing / I’m Your Man / Freedom 90 hármasa igazi népünnepély lett közönségénekeltetéssel, össznépi tánccal. A Freedom elejébe még egy kis baki is becsúszott a belépéskor. Hát igen, az élő műsor varázsa... :)

A második ráadásban, levezetésként egy szép líraival, az I Remember You -val búcsúzott a helyi közönségnek ajánlva a dalt, azután végleg elköszönt.

Bízzunk benne, hogy nem most láttuk errefelé George Michaelt koncerten utoljára. Addig is, amíg visszatér, csinálhatna már egy újabb lemezt végre, bár az Older -rel is el tudnánk éldegélni életünk végéig, annyira tökéletes és annyira megunhatatlan. Nem csoda, hiszen azon is rajta van a védjegy: GM.
 

 

http://rockstation.blog.hu/2011/09/20/csontig_hatolo_gyonyoru_muzsika_george_michael_symphonica_papp_laszlo_sportarena_budapest_2011_09_19

 

https://kronika.ro/szines/meghitt-hangulatu-koncertet-adott-budapesten-george-michael/print
 

http://www.kisalfold.hu/szorakozas/nagy_siker_george_michael_budapesten_koncertezett_hetfon_-_nagyszeru_fotok_a_helyszinrol/2240890/
 

 

 

 


 

 

 

George Michael - Budapest 2011.09.19. from Rettegett on Vimeo. 

Ezen a youtube lejátszó linken, 28 videó van a 2011. szeptember 19-i, budapesti George Michael - Symphonica koncertről:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtJvBaqk-QYV896IO4zMDeRpjKkuGc4Jc

 

---

 


 

 

George Michael Twitter oldalán, még ott van a 2011. szeptember 18-án nekünk írt üzenete:
"Üdvözlet mindenkinek, én most Budapesten vagyok"