^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 

 


"CSODÁLATOS HÍREK! A 'Last Christmas' visszatért az 1. helyre az Egyesült Királyság slágerlistáján! Ezzel nem csak az első olyan felvétel lett, amely 4 különböző évben is az 1. helyre került, hanem az első olyan kislemez, amely három egymást követő évben is az 1. helyezett lett!

☃️ Először 2021. január 1-jén került az 1. helyre, addig a legnagyobb példányszámban eladott kislemez volt, amely soha nem volt első! Ezután két külön héten, 2022. december 16-án és december 30-án is visszatért az 1. helyre; és ma,  2023. december 8-án ismét a lista 1. helyére emelkedett!
 
❄️ A 39 évével, a "Last Christmas" a legidősebb felvétel, amely valaha is az Egyesült Királyságban az 1. helyen végzett. A 4 hétig tartó listavezetéssel több hetet töltött az első helyen, mint George Michael bármely másik dala: ezt a rekordot korábban megosztotta a következő dalokkal: Freedom (Wham!); Careless Whisper; A Different Corner; The Five Live EP és Fast Love - amelyek mindegyike három hetet töltött az 1. helyen!

☃️ De 2022 decemberében a karácsonyi slágerlistán letaszították az első helyről, majd a következő héten ismét visszatért a lista élére, és így a mai napig nem volt az Egyesült Királyság karácsonyi slágerlistájának első helyezettje - annak ellenére, hogy mostanra ez az egyetlen kislemez, amely kétszer is a karácsonyi 2. helyezett lett!

❄️A karácsonyi slágerlista a "Last Christmas" zöld vinyl és CD lemezen történő eladásait és előrendeléseit, valamint a december 15. péntek és december 21. csütörtök közötti letöltéseket és streameléseket is tartalmazza majd. Vajon a 'Last Christmas' elérheti azt az elismerést, amiről 1984-ben és 2022-ben éppen csak lemaradt, és végre az Egyesült Királyság karácsonyi slágerlistájának 1. helyén lesz?
A a karácsonyi slágerlista eredményeit december 22-én este hirdetik ki.

heartNagyon köszönjük mindenkinek, aki streamelte, letöltötte, és  megosztotta a dalt. Ahogy George mondta Andrew-nak a "The Final" koncert előtt: "Nélküled nem sikerült volna."


A teljes slágerlista ezen a linken nézhető meg:
https://www.officialcharts.com/charts/singles-chart/
 

 

---


 

Andrew Ridgeley, az Official Chartsnak nyilatkozva ünnepelte a Last Christmas visszatérését az 1. helyre:
"A karácsony valóban korán jött 2023-ban. Nagyon örülök, hogy a Last Christmas ismét az Official Singles Chart csúcsára került, folytatva ezzel egy kis trendet a 2020-as években. Ez így folytatódjon sokáig! Boldog karácsonyt, boldog új évet... és köszönöm!"
 
---


 
"George és Andrew, 1984 körül, ünneplik a kilátást, hogy soha többé életükben nem kell egynél többet számolniuk... hasznos praktika a váratlan és korai karácsonyi ajándékhoz, a Last Christmas 1. helyezéséhez... Boldog karácsonyt és köszönjük, hogy segítettél, hogy a Last Christmas a karácsonyi hagyomány részévé váljon ."
 
---
 
A Wham! - Last Christmas dala hatszoros platinalemez lett az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is!
 


"Nagy örömünkre szolgál, hogy a 'Last Christmas' elérte az 1. helyet a hivatalos brit slágerlistán, így ez a legkorábbi időpont, amikor a slágerlista csúcsára ért!
Büszkén jelentjük be, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is 6x platinalemez lett. Köszönjük mindazt a szeretetet és támogatást, amit idén és minden évben továbbra is nyújtotok a dalnak."