^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 


 


Ma 27 éve, 1996. május 13-án jelent meg George Michael - Older című albuma.

Ez volt George harmadik szólóalbuma. Az Older című albummal George új zenei stílussal kísérletezett és kibővítette a művészi képességeit. Az album főleg a jazz-hangzású dalokról nevezetes.
Az album hangvétele melankolikus, sötét és szomorú. George Michael azzal fokozta a hatást, hogy az album megjelenésével egy időben drámaian megváltoztatta a ruháit, a frizuráját és minden megjelenését. A hosszú hajat, a szakállt és a farmert, amelyek a 80-as évek végéig jellemzőek voltak rá, felváltotta egy másfajta stílus, fellépőruhái főleg bőrből készültek. Az énekes akkor így nyilatkozott a The Oprah Winfrey Show-nak:

"A külsőm megváltozott, nagyon más lettem, sokkal rövidebb lett a hajam - igazán meleg kinézetem lett. Azt hiszem, csak azt próbáltam az embereknek elmondani, hogy minden rendben van velem, de nem akartam mindezt az újságírókkal is megosztani. Az album, amelyet a 90-es évek közepén készítettem, az Older címet kapta, emléket állít Anselmonak, neki ajánlottam az albumot. A rajongóimnak és az embereknek, akik igazán figyeltek rám, megpróbáltam kirukkolni valamivel."

A teljes Older album ezen a linken hallgatható meg:
https://www.youtube.com/watch?v=zNBj4EV_hAo&list=PL_9gWeiShHFHQVqX4NYZf2mnvBS-IW88t


Forrás:
Older (album) Wikipédia:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Older_(album) 

Ez a cikk két évvel ezelőtt jelent meg az Older album kiadásának 25. évfordulója alkalmából, de érdemes most is elolvasni:

A legőszintébb George Michael – 25 éves az Older
https://langolo.hu/a-legoszintebb-george-michael-25-eves-az-older/?fbclid=IwAR1-fS6EYxcCUdHE35-YsN-UvrXZG1Fs_iksxyojBhiZMkgytmlLrsW3r9c