^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal



Shirlie, George és Pepsi
 
 
 
Shirlie Kemp elmondta, hogy George Michael észrevette a keresztfia, Roman tehetségét és megajándékozta egy Nintendóval
Jövő héten kerül a mozikba a George Michael - Freedom Uncut című dokumentumfilm, és egykori háttérénekesei, Pepsi és Shirlie úgy emlékeznek a zenészre, mint egy szerény emberre, aki mindig ott volt, hogy támogassa őket.
 
Shirlie Kemp elmesélte azt a pillanatot, amikor legjobb barátjának, George Michael-nek megmutatta a fia, Roman korai YouTube-videóit. Aminek egy büszke anyai pillanatnak kellett volna lennie, de sokkal komolyabb volt ez George számára, aki meglátott a keresztfiában valamit, amire mindig is vágyott - hogy magabiztosan önmaga legyen.
"Roman akkoriban még csak tinédzser volt, és elkezdett saját YouTube-műsort készíteni. Megmutattam George-nak, és ő azt mondta: 'Annyira büszke vagyok rá, annyira magabiztos.' Teljesen lenyűgözte őt." - mesélte Shirlie.
"Visszatérve George-ra, mint tinédzserre, neki nem volt meg ez az önbizalma, és amit Roman-on keresztül látott, azt hihetetlennek tartotta - ott van ez a fiatal fiú, aki egyszerűen csak önmaga volt."
"A mi korunkban valamit létre kellett hoznod ahhoz, hogy valaki legyél, mint Prince és Madonna, míg a gyerekeim generációjában minden a valóságshow-kból áll".
 
A 60 éves Shirlie éppen "elbújik az építők elől" új vidéki otthonában, amikor a Zoomon beszélgetünk. A házat férjével, a Spandau Ballet basszusgitárosával, a szintén 60 éves Martin Kemp-el osztja meg. Két közös gyermekük van - a 32 éves Harley, aki énekes-dalszerző, és a 29 éves Roman, aki rádiós DJ és műsorvezető.
Csatlakozik hozzánk a Wham! háttérénekese, Pepsi DeMacque-Crockett, aki éppen frissen edzett. Ő 4000 mérfölddel arrébb, a napfényben fürdő St Lucián él férjével, James Crockett-el. A 63 éves, Helen DeMacque néven született hölgy egy vitorlás chartercéget vezet, és egy regényt is ír.
Még videókapcsolaton keresztül is öröm tanúja lenni a páros 40 éves barátságának, amikor kitérnek a Királynő csillagjegyének megvitatására. Pepsi szerint Kos, Shirlie helyesen mondja, hogy Bika. "Ő annyira erős és sztoikus. Amikor nehéz helyzetbe kerül, egyszerűen elhallgat, és amikor csendben van, akkor tudod, hogy belül füstölög" - mondja Shirlie nevetve.
A Királynő témája boldog emlékeket idéz Shirlie számára: "Ott voltam George-al, amikor Vilmos herceg és Kate elnevezték a fiukat Györgynek. Bekapcsoltuk a híreket, George felugrott a kanapéról, és elkezdett ujjongani. Annyira boldog volt, hogy ugyanazt a nevet kapta mint ő."
 
Az 1980-as évek popzenéjének megtestesítői, Pepsi és Shirlie 1982 és 1986 között a Wham! háttérénekeseként és táncosaiként járták a világot. Miután a zenekar feloszlott, duóként adták ki debütáló albumukat All Right Now címmel, majd háttérvokálokat vettek fel Geri Halliwell Horner számára.
Pepsi és Shirlei szerepelnek George Michael - Freedom Uncut című új, önéletrajzi ihletésű és mélyen személyes filmjében, amely június 22-én kerül a mozikba, három nappal az 59. születésnapja előtt. Az énekes 2016 karácsonyán bekövetkezett halála előtt ezen a filmen dolgozott, ő mesél a filmben, őszintén beszél a magánélet és a közélet között vívott küzdelmeiről.
 
Kevesen ismerték jobban az igazi George-ot (született: Georgios Kyriacos Panayiotou) mint Pepsi és Shirlie, akik Yog becenéven emlegették (a joghurt rövidítéséből származik a név, mert hasonlóan hangzott, mint ahogy a ciprusi-görög családja kiejtette a nevét). Olyan emlékeket osztanak meg az OK! magazin segítségével, amelyekből kiderül, hogy a megasztár együttérző, alázatos és családcentrikus ember volt, aki a barátait és a családját a hírnév és a szerencse elé helyezte.
 
Pepsi 1982-ben találkozott először Shirlie-vel (akkor még Holliman volt a neve) a londoni Finsbury Park metróállomás előtt, amikor egy háttérénekesi meghallgatásra tartott. Pepsi első benyomása George-ról az volt, hogy "koncentrált, de vicces volt - és remekül tudott ölelkezni"! Shirlie számára az ikonhoz fűződő barátsága régebbre nyúlik vissza. George és a Wham! társalapítója, Andrew Ridgeley fölött járt egy évfolyammal a hertfordshire-i Bushey Meads School-ban.
"Olyan tisztán emlékszem George-ra. Mindenhová magával vitte a hegedűtokját, és szemüveget hordott - nagyon stréber volt. Nem igazán voltam kapcsolatban vele, mert én divatos punk voltam." - emlékszik vissza.
 
Nem is sejtette, hogy ők hárman a 80-as évek egyik legsikeresebb popzenekarát fogják alkotni, akik több mint 30 millió lemezt adtak el világszerte. Azt sem tudta, hogy George-al való barátsága olyan mély lesz, hogy ő lesz az első, akinek a férfi elmondja, hogy meleg.
"Ibizán voltunk, a Club Tropicana-t csináltuk a Pikes hotelben, és egy úton sétáltunk. Egy kis fehér rövidnadrág volt rajta és egy kis póló, és azt mondta: 'Valamit el kell mondanom neked.' Nagyon aggódtam, mert teljesen komoly lett, és azt mondta: 'A szexualitásomról van szó - meleg vagyok. Azt hiszem, jobban szeretem a férfiakat.'
Engem ez nem zavart, de neki ez olyan nagy dolog volt. Néha bűntudatom van, hogy nem vettem komolyabban". - meséli Shirlie.
"Ó, drágám, én már az elejétől fogva tudtam. George-al a táncparketten lenni, ő csakis meleg lehet, drágám. Úgy táncolt, mint egy álom". - mondja Pepsi.

George 27 éves volt, amikor Anselmo Feleppa-val volt az első meleg kapcsolata, egy brazil divattervezővel, akit a tömegben szúrt ki a színpadon 1991-ben, és aki a filmben is sokat szerepel. Alig néhány hónap együttlét után a pár felfedezte, hogy Anselmo AIDS-es volt, ami 1993-ban tragikus halálához vezetett. George később az emlékére ajánlotta a Jesus To A Child című kislemezt az Older című harmadik albumáról (amely július 8-án jelenik meg újra egy box setben).

 
Négy évvel Anselmo halála után, George elvesztette édesanyját, Lesley Angold Panayiotou-t, aki 60 éves korában rákban halt meg. Emiatt George úgy érezte, hogy "el van átkozva". Amikor Pepsi édesanyja egy évvel később meghalt, George megjelent a kórházban, hogy vele legyen az ágyánál.
"Már attól, hogy erről beszélek, nagyon elérzékenyülök" - mondja Pepsi. "Ez azután történt, hogy elvesztette az anyját, és Shirlie elhozta George-ot a kórházba. Emlékszem, ahogy bejött a félhomályos szobába, és leült anyám mellé, aki gyakorlatilag haldoklott. Kinyitotta a szemét, és látta, hogy George ott ül, és azt kiáltotta: 'Ó, Istenem, ha holnap meghalok!'.
Csináltam Yog-nak egy csésze teát, ő pedig vigasztalt, azt mondta, milyen szép a szoba, és nézegette az összes üdvözlőkártyát. Amikor elmentek, emlékszem, hogy nagyon örültem a látogatásuknak. A világot jelentette anyámnak és nekem."
 
 


A Kemp család: Shirlei & Martin Kemp és a gyerekeik, Harley és Roman. A gyerekeknek George volt a keresztapjuk.
 
 
Bár George-nak kihívásokkal teli volt a szerelmi élete, imádott másoknak - köztük Shirlie-nek és Martinnak - Ámort játszani. George nemcsak tárcsázta a telefont, hogy Shirlie először beszélhessen Martin-nal, (miután a Spandau Ballet sztárja odacsúsztatta neki a számát), hanem elkísérte a basszusgitárossal való első randijára is. A pár, akik 34 éve házasok, George-ot választották gyermekeik keresztapjának, és ezt a szerepet ő olyan komolyan vette, hogy megakadályozta azt, hogy elköltözzenek és Amerikába vigyék a gyerekeket.
"Olyan nagyot veszekedtünk emiatt" - meséli Shirlie. "George azt mondta: 'Nem veheted el őket tőlem, nálunk vannak a legjobb iskolák'. Nagyon szerette a családunkat. Annyira különleges volt. Különösen Roman-nal volt sok közös vonása - George nagyon kötődött hozzá. Mindketten szerettek vitatkozni, és hatalmas Simpsons-rajongók voltak. Megvette Roman első PlayStationjét - és ez tényleg megváltoztatta Roman életét. George átjárt hozzánk, és együtt játszottak a PlayStationön."
 
Kempéknek a Boxing Dayt George-al kellett volna tölteniük, mielőtt 2016 karácsonyán hirtelen elhunyt. Oxfordshire-i otthonában, az ágyban találta meg barátja, Fadi Fawaz, miután természetes halált halt.
"A világom darabjaira hullott, amikor megtudtam, hogy George meghalt" - mondja Shirlie. "Otthon voltam - a sokk a legszörnyűbb dolog a test számára. Nem tudom, hogy beteg voltam-e, de... Egyszerűen összeestem. A gyerekeim csodálatosak voltak. Sokkoló volt számukra, de mivel annyira rosszul voltam, tudták, hogy félre kell tenniük a gyászukat, és segíteniük kell anyunak, mert annyira fájt nekem."
Shirlie lánya, Harley volt az, aki felhívta keresztanyját, Pepsit, aki éppen Szent Lucián ünnepelte a karácsonyt, hogy közölje a hírt. "Harley olyan bátor volt, hogy felhívott engem" - mondja Pepsi.
"Amikor arra a hívásra gondolok, megszakad a szívem. Tudta, hogy Shirlie nem tud telefonálni, de azt akarta, hogy tudjam. Azt hittem, csak azért hívott, hogy boldog karácsonyt kívánjon nekem. Először nem értettem, hogy miért - aztán hirtelen leesett a tantusz. Olyan volt, mintha egy csillag kialudt volna, és én térdre estem."
"Ma gondolkodtam el ezen. Minden alkalommal, amikor ezek az emberek elmennek, magukkal visznek egy darabot belőled" - teszi hozzá Shirlie. "Nagyon is tudatában vagyok ennek, és néha elég szomorú és összetört vagyok az emberek elvesztése miatt. De tudom, hogyan tereljem el a figyelmemet. Amikor George-al beszélgettem, mindig azt mondtuk: 'Amikor rossz dolgok történnek, a figyelemelterelés a legjobb dolog. Mindig azt mondom a gyerekeimnek, hogy ne rágódjanak a fájdalmon."
 
Négy évvel azután, hogy elvesztette keresztapját, George-ot, a Capital FM-ben dolgozó DJ Roman megdöbbent, amikor barátja és kollégája, Joe Lyons 31 évesen öngyilkos lett, és bevallotta, hogy ő maga is gondolt már az öngyilkosságra. Azóta a mentális egészség nagykövete lett, amit Shirlie szerint George a zenéjén keresztül közvetített.
"George-ban az volt a nagyszerű, hogy szókimondó volt" - mondja Shirlie. "Csodálatos nagykövete lehetett volna a mentális egészségnek, mert a legcsodálatosabban tudott erről beszélni. De ezeket az érzelmeket a dalszerzésen keresztül fejezte ki, és ez az, ami megmaradt. Ez a tehetsége. Ez az ő öröksége."
 
 

Shirlie Kemp on George Michael spotting son Roman’s talent and gifting a Nintendo