^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

 

 

  

Ma kénytelen vagyok arról írni, hogy George Michael - Jesus to a Child című dala nem karácsonyi dal.    
Tudom, hogy a rajongók ezzel tisztában vannak, de tavaly is volt olyan műsor ahol tévesen a karácsonyi dalok közzé sorolták és ma is hallottam, hogy az egyik rádióban szintén karácsonyi dalként hivatkoztak rá.

 

George Michael a "Jesus to a Child" dalt az AIDS-ben elhunyt szerelme, Anselmo Feleppa brazil divattervező emlékére írta 1996-ban. A dal minden bevételét jótékonyságra fordította, egy gyermekeket segítő alapítványnak adta.


 

 

*****

 

George Michael karácsonyi dalai a következőek:
 

1. Band Aid - Do They Know It's Christmas (1984)
Ez egy jótékonysági dal amelyet Bob Geldof és Midge Ure írtak, brit és ír sztárokból álló csapat adta elő, George Michael is szerepelt köztük. A dal bevételét az etiópiai szegénység felszámolására ajánlották fel.
 




2. Wham! - Last Christmas (1984)
A téves állításokkal szemben, ez a dal eredetileg is karácsonyra készült, nem pedig húsvétra vagy pünkösdre mint ahogy azt néhány cikkben lehet olvasni a neten. George Michael és Andrew Ridgeley a dal megjelenésekor lemondtak a szerzői jogokról és jótékony célra ajánlották fel, így a dal bevétele már 37 éve az etiópiai éhezőket segíti.
 



3. George Michael - December song (I Dreamed of Christmas) 2008
Ezt a karácsonyi dalt George Michael és gyerekkori barátja, David Austin írták, eredetileg a Spice Girls-nek szánták. De a dal nem készült el időben, ezért aztán Michael Bublé-nak akarták átadni, de végül George Michael úgy döntött, hogy megtartja magának, és ő énekelte el. 2008 karácsonyán George hivatalos weboldaláról ajándékként, ingyen tölthették le a rajongók. A dalt hivatalosan kislemezen először 2009-ben adták ki.