^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal



 
 
Kenny Goss interjú: George Michael, akit szerettem és elvesztettem
 
Kenny Goss 13 évig volt a szupersztár társa, de aranyásónak bélyegezték, amikor beperelte a hagyaték kezelőit. Most azt mondja, itt az ideje, hogy néhány fájdalmas igazsággal helyre tegye a dolgokat.
Néhány héttel George Michael halála után, amely világszerte több millió rajongót sokkolt és taszított mély gyászba, a sztár egykori szerelme és közeli barátja, Kenny Goss elment, hogy lerója tiszteletét George gyászoló édesapjánál a hertfordshire-i otthonában.
 
A hírhedten viharos magánéletű egykori Wham! frontember és világsztár 2016 karácsonyán, 53 éves korában váratlanul hunyt el, de holtteste még sokáig a halottkém őrizetében volt.
 
Kenny, akinek romantikus kapcsolata 13 évig tartott a sztárral, joggal gondolhatta, milyen fogadtatásban lesz része, amikor megérkezik George apjához.
Sokak szerint George-nak bonyolult kapcsolata volt az apjával, a ciprusi görög vendéglős Kyriacos Panayiotou-val, akit Jack néven ismertek, és aki állítólag soha nem fogadta el fia homoszexualitását.
De amilyen fogadtatással Kenny aznap találkozott, az szívet melengető volt számára.
"Amikor kinyitotta az ajtót, Jack sírt. Nagyon-nagyon elérzékenyült, és újra és újra azt hajtogatta, hogy elvesztette a fiát. Azt mondta: "Még élne, ha még mindig veled lenne" - emlékszik vissza Kenny.
"Jack megölelt, majd rövidesen George nővére, Melanie próbálta oldani a hangulatot mondván:
"Oké, most már elengedhetitek srácok".
A családok bonyolultak, de számomra nem kétséges, hogy George apja mélyen szerette őt, és elfogadta George-ot olyannak, amilyen volt."
 
A világszerte 130 millió lemezt eladott, közkedvelt énekes-dalszerző iránti érdeklődés a közelmúltban újraéledt, miután megjelent egy új könyv és két film a rendkívüli életéről és karrierjéről.
Elkészült James Gavin író 'George Michael: A Life' című életrajza és Simon Napier-Bell, a Wham! egykori menedzserének 'George Michael: Portrait of an Artist' című dokumentumfilmje, valamint a június végén megjelent a 'Freedom Uncut' című hivatalosan engedélyezett film, amelyet gyermekkori barátja, David Austin állított össze, és amely több órányi, eddig nem látott otthoni felvételt és interjúkat tartalmaz olyan híres barátokkal, mint Elton John és Kate Moss.
 
A most 63 éves Kenny azonban mindenkinél tovább volt együtt a szupersztárral, és vitathatatlanul jobban ismerte őt, mint bárki más.
Első mély interjújában új betekintést enged a sztár életébe, és olyan fotókat oszt meg róla, amelyeket eddig még soha nem láthattunk - ezeken George a legboldogabb és leglazább formájában látható.
Kenny 300 négyzetméteres penthouse lakásában találkozunk, amely a texasi Dallas előkelő Highland Park negyedében, egy toronyház 18. emeletén található, és amely életének másik nagy szerelméről, a kortárs művészetről tanúskodik.
Tavaly sok rajongót megdöbbentett, amikor Kenny jogi eljárást indított, hogy a londoni Legfelsőbb Bíróságon nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint, George 97 millió fontra becsült hagyatékából részesülhessen.
Állítólag Kenny az 1975-ös családjogi törvény alapján perelte be a hagyaték kezelőit, amely lehetővé teszi, hogy azok, akik korábban valakitől anyagilag függtek (eltartottak voltak), igényt támasszanak a hagyaték egy részére, ha kimaradtak a végrendeletből.
Kenny szerint nem igazak azok az állítások, amelyek szerint George családjával elkeseredetten harcoltak volna és nem igaz az sem, hogy havi 15 000 dollárt követelt volna.
"A régóta türelmes Kenny-ből, aki eltűrte George hűtlenségét, pénzéhes aranyásónak neveztek, aki pénzt akart elvenni George családjától. Ez bántó és hamis volt."
'Semmi rosszat nem tettem. George kérésére felhagytam a karrieremmel, és 63 évesen nem valószínű, hogy újra teljes munkaidős állást kapok. George azt akarta, hogy anyagilag rendben legyek."
Kenny jogi csapatának egyik tagja azt mondta: "Minden olyan kérdést, ami Goss úrnak a hagyatékkal kapcsolatban felmerült, békésen és kielégítően megoldottunk".
 
A dallasi luxuslakás azt sugallja, hogy Kenny anyagilag biztonságban került ki az ügyből.
A lakás tele van műkincsekkel. A csillogó fehér konyhában három limitált kiadású Tracey Emin teáskanna áll a márványpulton, egy fa képe mellett, amelyet Paul McCartney fotós lánya, Mary dedikált.
Van egy példány Nigella Lawson 2007-es Nigella Expressz című könyvéből is, amelyet George-nak dedikált, bár egyikük sem főzött, mutat rá Kenny.
Ugyanakkor az a szeretet, amelyben egykor ketten osztoztak, még mindig nagyon is érezhető ezekben a falakban, a George-ra emlékeztető néhány, megható emlékben - egy elegáns fekete-fehér fotó, amelyen az énekes gitározik ezt Chris Cuffaro készítette, és van egy nagyméretű, kedves kép, amelyen az énekes hat-hét éves korában cowboyjelmezben látható.
Kenny gardróbszekrényében olyan fényképek találhatóak, amelyeken George Meg-et puszilgatja, a labrador kiskutyát, amelyet 2001-ben vett Kenny-nek a születésnapjára ajándékba - egy Range Rover autóval együtt.
"Ezeket a képeket itt tartom, ahol nem lehet látni őket, mert nem akarom, hogy a ház egy George Michael-ről szóló dicsekvés legyen" - mondja Kenny.

A pár 1996 májusában találkozott Los Angelesben, de a George által terjesztett történet - miszerint George beszélgetésbe elegyedett vele, miközben egy étteremben sorban álltak a helyekért - Kenny szerint kitalált volt. Valójában a Beverly Hot Springs nevű gyógyfürdőben találkoztak, és az étteremben való sorban állásról szóló történet "George ötlete volt, mert aggódott, hogy az emberek azt fogják hinni, hogy portyázik." - mondja Kenny.
George ekkor már 33 éves volt, de még mindig nem vállalta fel nyíltan, hogy meleg. A pár hamarosan őrülten - és titokban - szerelmes lett egymásba, és két héten belül George egyforma gyűrűket ajándékozott Kenny-nek, latinul bevésett 'Love Conquers All' (A szerelem mindent legyőz) felirattal.
Kenny szerint az énekes többek között azért választotta őt, mert George tudta, hogy imádott édesanyja, Lesley aki a következő évben rákban meghalt, őt tartaná megfelelőnek.
"Jó modorú voltam, volt munkám, és George azt akarta, hogy az anyja stabil kapcsolatban lássa őt, hogy ne kelljen aggódnia az AIDS miatt. Csak háromszor vagy négyszer találkoztam az anyjával, mielőtt meghalt, de nagyon kedves volt velem. "Ma’am" -nak szólítottam, az apját pedig "Sir"-nek , mert George azt mondta, hogy ezt a megszólítást kedveli. - mondja Kenny.
A világ egyik legnagyobb popsztárjának partnereként, Kenny az első sorból követhette George showbiznisz hullámvasútját. Voltak utazásaik szerte a világban és George otthonaiba, beleértve a Chez Nobby-t is, a házat, amit St Tropez-ban vásárolt.
 
13 éves kapcsolatuk első hét évében Kenny George partnereként és az Egyesült Államokban végzett munkájával zsonglőrködött, ahol egy szurkolói kellékeket gyártó cég 200 fős értékesítési csapatának vezetője volt.
Azt mondja, egy nap George-nak elege lett abból, hogy időzónák között ingázik. Azt mondta: "Nézd, nem kell dolgoznod, rengeteg pénzünk van." Azt akarta, hogy mindig otthon legyek, hogy otthon legyek, amikor későn jön haza a stúdióból, és hogy vigyázzak a kutyákra. Így hát kiléptem a cégtől."
"Visszatekintve, ezt rosszul tettem. Rengeteg finom ételt ettem, sok martinit ittam a Claridge's-ben, és egy kicsit partiarc lettem."
"George mindig a stúdióban volt, így az időt azzal töltöttem, hogy edzőterembe jártam, rendet raktam a házban és sétáltattam a kutyákat. De nem akartam Mrs. George Michael lenni - ez nem az én személyiségem."
Hat hónappal később, a marokkói Aman luxusszállodában töltött szünetben George végül elvesztette a fejét Kenny-vel szemben.
"Igazán megalázó volt" - emlékszik vissza. "A maga nagyon közvetlen és brutálisan őszinte módján megkérdezte tőlem, hogy mit kezdek az életemmel. Azt mondta: "Valamit tenned kell, és vissza kell adnod az életnek."
"Ez észhez térített, és arra ösztönzött, hogy megmutassam neki, mire vagyok képes."
Miután Kenny sikeresen gyűjtött adományokat a Terrence Higgins Trust számára, az az ötlete támadt, hogy a művészet iránti szeretetét összekapcsolja a jótékonykodással. Hat hónapon belül megalapították a Goss-Michael Alapítványt Dallasban, Kenny szülővárosában, amelyet a pár egy fergeteges partival indított útjára. "George büszke volt arra, amit tettem, és állandóan dicsekedett vele."
"Imádott Dallasba jönni, mert itt viszonylag névtelen tudott lenni. Még az itteni szleng kifejezéseket is elkezdte mondogatni."
 
Mindkét férfinak függőségi problémái voltak - Kennynek az alkohollal, George-nak pedig a drogokkal. A popsztár élete vége felé azt állították, hogy az énekes crack-kokaint és ecstasyt használt, és naponta akár 25 jointot is elszívott. Kenny azt állítja, hogy lehúzta George drogjait a vécén, amikor megtalálta azokat.
George promiszkuitása is állandó aggodalomra adott okot. Nem volt titok, hogy a párnak nyílt kapcsolata volt, "de az sem volt titok, hogy ő sokkal nyitottabb volt, mint én" - mondja Kenny.
George végül kénytelen volt nyilvánosságra hozni a szexualitását 1998-ban, amikor letartóztatták fajtalankodásért, miután egy Beverly Hills-i nyilvános WC-ben egy beépített rendőrnek tett ajánlatot.
"Olyan későn vallotta be, és büszke volt arra, hogy meleg, ezért teljes erőből belevetette magát. Halálra aggódtam magam érte, és tudom, hogy ő utált bántani engem."
"Egy csoportunk megpróbált közbelépni, de ő azt mondta, hogy húzzunk el a picsába, mondván: "Élem az életemet". Félelmetes időszak volt, de nem ítéltem el őt. Csak azt akartam, hogy ő jól legyen." -mondja Kenny.
Amikor letartóztatták Beverly Hillsben, azt mondta nekem: "Hála Istennek, hogy az anyám nincs itt, hogy ezt lássa."
Voltak jó pillanatok is, amiket Kenny nagy becsben tart. Bár George-ot a jó megjelenéséért imádták mind a férfiak, mind a nők, Kenny szerint az énekes öntudatos volt a külsejével kapcsolatban.
"Úgy érezte, sosem tudja rendbe hozni a haját, mert annyira dús volt. El sem tudom mondani, hány hajszárítót dobált szét a szobákban szerte a világon". - nevet Kenny.
2009-re a kapcsolatuk megromlott.
"Nem volt nagy veszekedés - soha nem kiabáltunk egymással vagy ilyesmi -, de találkozott Fadi Fawaz-al (az ausztrál volt fodrásszal, aki felfedezte George testét), és azt hiszem, úgy döntött, itt az ideje kimondani, hogy vége."
"A romantikus életünknek vége volt, de a szerelem még mindig megvolt. Teljes tulajdonjogot adott nekem a dallasi és a Los Angeles-i házainkra - gondoskodott rólam. George sosem civakodott a pénz miatt."
 
Voltak olyan pletykák, hogy George talán öngyilkos lett egy nappal karácsony előtt, szeretett édesanyja, Lesley születésnapjának évfordulóján, de Kenny ezt cáfolja. "Szerintem a teste egyszerűen csak elhasználódott" - jegyzi meg.
George temetése, amelyre végül három hónappal azután került sor, hogy a halottkém megállapította, az énekes szív- és májbetegségben halt meg, a család kérésének megfelelően szűk körű és zártkörű volt.
"Görög ortodox szertartás volt, pap, füstölő és éneklés... nagyon szép volt". George idősebb nővére, Yioda vitt fel engem a temető elé, ami nagyon kedves és figyelmes dolog volt."
"Fadi, majdnem nem jött el a szertartásra. Tudom, hogy eléggé elkésett, a templom ajtaját már be akarták zárni, és nem jött el az utána következő virrasztásra."- vonta meg a vállát Kenny.
A temetésen csak körülbelül 40 ember volt, ami azt jelentette, hogy George sok barátja, például Elton John nem tudott elbúcsúzni.
"Visszafogott és zártkörű volt, amit a család akart. Emlékszem, arra gondoltam, hogy George most már békében van." - teszi hozzá Kenny.
 
Kenny most életének arra az oldalára szenteli az idejét, amelyre George büszke volt.
A nonprofit Goss-Michael Alapítvány - amely fórumot biztosít a brit és amerikai kortárs művészet számára, és olyan szervezetekkel együttműködve mint az MTV, több millió dollárt gyűjtött olyan ügyekre, mint a családon belüli erőszak, az élelmiszer-szegénység és az LMBTQ-ügyek - de a Covid ideje alatt téli álmot aludt. Most viszont Kenny készen áll arra, hogy visszatérjen a munkához.
"A Covid lehetőséget adott arra, hogy visszalépjünk és újrainduljunk, így folytathatjuk azt a munkát, amit George akart, hogy több online projektet valósítsunk meg, és más galériákkal együttműködve oktassunk, pénzt gyűjtsünk és inspiráljuk az embereket."
Kenny azt mondja, hogy még mindig, minden nap gondol George-ra, és ezek többnyire boldog emlékek. Az utolsó beszélgetése George-al körülbelül egy hónappal a halála előtt volt telefonon.
"Éppen akkor kapta vissza a jogosítványát, és jó formában volt. Nem éreztem, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy beszéltem vele."
"Mindig azzal zártam a beszélgetéseinket, ne feledje, hogy sokan, köztük én is, szeretik őt, és ő azt mondta: "Tudom, drágám".
Kenny ezeket a szavakat örökre meg fogja őrizni.

 

The George Michael I loved and lost: Kenny Goss was the superstar's partner for 13 years but was branded a gold-digger when he sued his estate. Now he says it's time to set the record straight with some painful home truths