^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

HírekTíz évvel ezelőtt, 2011.09.19-én George Michael másodszor és sajnos utoljára lépett fel Budapesten. A Symphonica nevű turnéja keretében adott nagysikerű teltházas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. George Michael 30 éves pályafutásának saját dalaiból és más előadóktól származó kedvenc felvételeiből szemezgetett. Saját dalaiból elhangzott többek között a Through, a Kissing A Fool, a Freedom, az I Remenber You vagy a Free, míg kedvencei közül Nina Simone, Bing Crosby, Police és Rihanna dalok is felcsendültek.

 
...

 

A 2011.09.19-én tartott George Michael Symphonica koncert beszámolója Nagy Szabolcs "tollából":
 

Csontig hatoló, gyönyörű muzsika
George Michael - Symphonica @ Papp László Sportaréna, Budapest - 2011.09.19.

 

George Michael sejtig hatoló, bőr alá mászó hangja, valahol egészen mélyen érinti meg az embert és zeneszerető emberként csak ismerjük be: egészen kivételes énekes-előadó-dalszerző. Igazi Művész. Amit pedig eddigi zenei pályafutása alatt letett az asztalra, azért maximális riszpekt illeti meg.

Úgy tűnik, ebből a pozíciójából már semmiféle újabb idióta baklövés, a magánéletével kapcsolatos legmocskosabb bulvárpletyka sem fogja kibillenteni. George Michael nevére megtelik a Népstadion és megtelik az Aréna. Bármikor, bármennyiért. George Michael már most halhatatlan, egy élő legenda; azt hiszem, a világon élt énekesek legnagyobbjai között van és lesz mindörökké.

A Symphonica turné egy rendhagyó vállalkozás tőle. A 4-5 évvel korábbi, 25Live nagystadionos turné után, ahol úgy állt ki több tízezer ember elé, hogy egy jó szót sem volt képes szólni hozzájuk, nem is nagyon mozgott, csak - igaz, akkor is CD minőségben, kifogástalanul - énekelt, úgy tűnik, most bensőségesebb alkalmakra vágyott. Szinte alig hasonlított a pár évvel ezelőtti emberre. Ezen a koncerten a már erősen őszbe hajló, kimondottan morózus, új szakáll és borosta imidzsét meghazudtolva, rendkívül közvetlen volt. Beszélgetett a közönséggel, mesélt, táncolt, énekeltetett minket és igazán hálás volt az értő hallgatásért és a rajongásért.

Az emelkedett hangulathoz a köré szervezett nagyzenekar adta meg a keretet és a zenei aláfestést, bár szerintem, egy szál zongorakísérettel is simán el tudta volna vinni az estét anélkül, hogy bárki unatkozott volna. Voltak percek, amikor simán leénekelte a zenekart a színpadról vagy a jazzdobosa húzott bele -  ilyenkor alig-alig hallottunk valamit a zenekar játékából.

A repertoár a 30 éves pályafutás személyes kedvenceiből áll össze. Saját dalai mellett sok-sok nagyzenekarra áthangszerelt, különleges feldolgozást is hoz a rajongóknak (Nina Simone, Amy Winehouse, Terence Trent D’Arby, Rufus Wainwright, Bing Crosby, David Bowie, Elton John, …), amiket alkalomról alkalomra variál. Ami nagyjából állandó a programban, azok a saját dalai és itt is ezek szólaltak meg igazán úgy, ahogy egy George Michael koncerten meg kell szólalniuk. A Kissing  A Fool után tűkön ülve vártuk, hogy mikor csendül fel végre még több régi klasszikus, olyanok, mint az édesanyjához címzett, torokszorító You Have Been Loved vagy a Praying For Time, A Different Corner vagy az eredetileg Police, de valahol mégis saját, George Michael-féle Roxanne.

Tudom, hogy manapság a keverőpult mellé kitelepített hordozható stúdiótechnika is sokra képes, de ezek a lézerpontossággal kimért kristálytiszta hangok, a fülbemászó soul és blues alapok valami hihetetlen bizsergető érzést okoznak az emberben így testközelből. Az eredmény folyamatos libabőr és szárazon nem maradó szemek - a lélek mélységéig ható, felkavaró, őszinte muzsika. 

A ráadásban, miután az Aréna egy emberként, felállva ünnepelte, új, akusztikus hangszerelésben néhány pörgősebb dal is sorra került: az Amazing / I’m Your Man / Freedom 90 hármasa igazi népünnepély lett közönségénekeltetéssel, össznépi tánccal. A Freedom elejébe még egy kis baki is becsúszott a belépéskor. Hát igen, az élő műsor varázsa... :)

A második ráadásban, levezetésként egy szép líraival, az I Remember You -val búcsúzott a helyi közönségnek ajánlva a dalt, azután végleg elköszönt.

Bízzunk benne, hogy nem most láttuk errefelé George Michaelt koncerten utoljára. Addig is, amíg visszatér, csinálhatna már egy újabb lemezt végre, bár az Older -rel is el tudnánk éldegélni életünk végéig, annyira tökéletes és annyira megunhatatlan. Nem csoda, hiszen azon is rajta van a védjegy: GM.
 

 

http://rockstation.blog.hu/2011/09/20/csontig_hatolo_gyonyoru_muzsika_george_michael_symphonica_papp_laszlo_sportarena_budapest_2011_09_19

 

https://kronika.ro/szines/meghitt-hangulatu-koncertet-adott-budapesten-george-michael/print
 

http://www.kisalfold.hu/szorakozas/nagy_siker_george_michael_budapesten_koncertezett_hetfon_-_nagyszeru_fotok_a_helyszinrol/2240890/
 

 

 

 


 

 

 

George Michael - Budapest 2011.09.19. from Rettegett on Vimeo. 

Ezen a youtube lejátszó linken, 28 videó van a 2011. szeptember 19-i, budapesti George Michael - Symphonica koncertről:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtJvBaqk-QYV896IO4zMDeRpjKkuGc4Jc
 

 

 

 

 

 


Ma 9 éve, hogy George Michael fellépett a XXX. Nyári Olimpia záróünnepségén Londonban 2012.08.12-én.
Ez volt George első nyilvános fellépése a súlyos tüdőgyulladása után. A közvetítést 300 millió ember láthatta a tv képernyők előtt. Csak Nagy-Britanniában több mint 26 millióan látták az olimpia záróünnepségét, ahol a brit zenei élet krémje lépett színpadra, köztük Annie Lenox, George Michael, a Spice Girls és a Take That.
(A fellépők - köztük George Michael is - jelképes összegért, egy fontért vállalták a szereplést az olimpia záróünnepségén.)

George Michael fekete bőrruházatban és napszemüvegben énekelt a 80 ezres közönségnek, először 1990-es slágerét, a "Freedom"-ot, majd az akkor kiadott új dalát, a "White Light"-ot. Utóbbi az énekes halálközeli élményeiről szólt, és tüdőgyulladásáról, amelybe kis híján belehalt 2011-ben, de a bécsi orvosok akkor megmentették az életét.

A koncert után többen azt írták a Twitteren, hogy a "White Light" dal nem illett a műsorba, azt nem ott kellett volna elénekelnie. Bírálói szerint egy ilyen eseményen nem illett volna új dalt reklámozni, legyen szó bárkiről is. A fanyalgók között volt többek között Steve Anderson, aki Kylie Minogue, valamint a Westlife nevű fiúcsapat zenei vezetője.

George Michael azonban megvédte magát, ezt válaszolta az őt bírálóknak a Twitteren:
"Ez volt az egyetlen lehetőségem arra, hogy a záróünnepségen a televízión keresztül is, kifejezzem a hálámat azoknak, akik támogattak és imádkoztak értem a betegségem idején. És nem bántam meg! "
Videók George Michael olimpiai fellépéséről: 


 

 

A fellépés után George Michael after party-t tartott, amelyre a családja és a barátai mellett popsztárok és modellek is hivatalosak voltak, többek között:
Sara Dallin (Bananarama), Emma Bunton, Mel B., Geri Halliwell (Spice Girls), Liam Gallagher, Kate Moss és még sokan mások.
 


George és Sara Dallin (Bananarama)


 


Kate Moss, George, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel B.,(Spice Girls)
Kate Moss, George, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel B.,(Spice Girls)
 

 

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2187471/George-Michael-owns-stage-London-2012-Olympic-Closing-Ceremony-singing-Freedom.html

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-19259865
 

http://hvg.hu/shake/20120814_george_michael_olimpia_kritikak

 

 

 

 

 

 

George Michael halála egy hatalmas űrt hagyott a zenei világban. A kiemelkedő tehetségű művész a 80-as és a 90-es években készített albumaival, és az ő művészi örökségével mélyen befolyásolta a későbbi generációkat.
Emlékezzünk a kirobbanó tehetségére és a zsenialitására, a radiomontecarlo.net webrádiónak a segítségével, akik teljesen az ő dalainak szenteltek egy csatornát.

Így született meg 2017-ben, az RMC Music Star George Michael webrádió, a frekvencia online és mobilon is hallgatható.
A nap 24 órájában kizárólag csak George Michael dalokat játszanak le benne.
 

A Music Star George Michael webrádió itt hallgatható:
https://www.radiomontecarlo.net/sezioni/11757/music-star-george-michael
 

 

 

 

 


 


Azt reméltem, hogy talán a Wham! - Final koncert 35. évfordulójára kiadják majd ezt a koncertet normális minőségben, se sajnos ez most sem történt meg.
Így továbbra is ezzel a rossz minőségű, egy rajongó által készített koncertfelvétellel kell beérnünk.
Végülis még "csak" 35 éve várunk arra, hogy hivatalosan is kiadják ezt a koncertet...


 


 

Wham! Final concert - 1986. június 28
 
Ez a koncert teljes felvétele, de sajnos nagyon rossz a felvétel minősége. De azért látszik rajta, hogy a koncert vége felé, a felvételen az 56. percnél George jobb bokája futás közben megsérült, egy kicsit sántított rá, és kímélte a fájó lábát, de azért végig csinálta a koncertet úgy, hogy ebből a közönség semmit nem vett észre. Csak a koncert utáni napokban derült ki a rajongók számára, hogy mi történt, amikor George egy rendezvényre begipszelt bokával és két mankóval érkezett.
A koncerten két sztárvendég is fellépett a Wham-el: Simon Le Bon és Elton John.
 
Az elhangzott dalok:
"Everything She Wants"
"Club Tropicana"
"Heartbeat"
"Battlestations"
"Bad Boys"
"If You Were There"
"The Edge of Heaven"
"Candle in the Wind" (ft. Elton John)
"Credit Card Baby"
"Like A Baby"
"Love Machine"
"Where Did Your Heart Go?"
"Why"
"Last Christmas"
"Wham Rap! (Enjoy What You Do)"
"A Different Corner"
"Freedom"
"Careless Whisper"
"Young Guns (Go For It)"
"Wake Me Up Before You Go-Go"
Ráadás:
21. "I'm Your Man" (ft. Elton John / Simon Le Bon)
 
 
 


 

 

Egy régebbi cikk a Wham! feloszlásáról:

Miért ment szét a Wham duó?

http://www.retrozenevilag.hu/2017/10/miert-ment-szet-wham-duo/?fbclid=IwAR2Xu1wTgW09IFOW72VOOdIzun8vJu_25inVVZhvDGPOuyrTzc_fyFll5iw
 

 


 


 

 


 

 

 

 

2021. június 25-e van, George Michael ma lenne 58 éves, és ma 4,5 éve, hogy sajnos már nincs velünk...
Ez már a 5. születésnapja, amit nélküle ünneplünk, de még mindig olyan hihetetlennek tűnik, hogy elment tőlünk.
Minden nap nagyon hiányzik nekünk, kedves emléke a szívünkben él tovább. Örökké szeretni fogjuk Őt, amíg csak élünk. Ma különleges nap van, mert ma van George születésnapja. Ha odafentről lenéz ránk, akkor biztosan mosolyog és nem akarná, hogy ma is szomorkodjunk, ezért ünnepeljük meg a születésnapján az életét, hallgassuk a zenéjét, énekeljük a dalait és emlékezzünk azokra a boldog, és gyönyörű időkre amit vele együtt élhettünk át. Ünnepeljük meg az Ő csodálatos örökséget, amelyet  ránk hagyott  - a művészetét, a jótékonyságát, a zenéjét. Boldog Születésnapot George Michael! ❤️
 George Michael születésnapja Amszterdam 2007

 

 

George Michael születésnapja Los Angeles 2008

 

 


"Hello Drágáim, köszönök mindenkinek minden születésnapi üzenetet. Boldog vagyok, Az Éneklő Görög!" - George Michael twitter üzenete 2014.

 

 


   

1963.június 25-én megszületett Georgios Kyriacos Panayiotou, ismertebb nevén George Michael énekes, dalszerző.
Ezen a fotón, a pici George látható az édesapjával.
 

  

 


 

'Cowboys and Angels' - George Michael emlékkoncert  2019. június 25.
 Tavaly George Michael születésnapján, a zenei csapata egy emlékkoncertet adott a tiszteletére, hogy megünnepeljék az életét és a zenéjét.
A 'Cowboys and Angels' elnevezésű koncerten, George Michael több mint 35 éves karrierje során kiadott, legsikeresebb dalait adták elő a zenészei és a vokalistái.