^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


George Michael 14 évvel ezelőtt, ezen a napon adott először koncertet Budapesten, a  Puskás Ferenc Stadionban,  közel 40.000 -es tomboló közönség előtt. A 25 Live címet viselő turnéját, pályafutásának 25 éves évfordulója alkalmából szervezték.
 



 

George Michael koncert - Budapest, Puskás Ferenc Stadion 2007.05.23, szerda


George Michael szerda késő délután érkezett meg különgéppel Budapestre: érkezése után nem sokkal a Puskás Ferenc Stadionba hajtott, ahol hangpróbát tartott, majd visszavonult a speciálisan a számára berendezett öltözőbe. A világhírű brit előadó mindössze egy otthonos, kényelmes öltözőt kért, sok virággal és növényekkel, valamint egészséges ételekkel.
Az öltözőt a saját bútoraival rendezték be, amelyet egy lakberendező tervezett kimondottan George Michael számára.

A koncert előtt egy lemezlovas melegített be, majd a Club 54 nevű magyar csapat adott rövid, bemelegítő koncertet.


George Michael nem sokkal fél kilenc után lépett a színpadra: egy hatalmas, szőnyegszerű kivetítőn először egy lassú dalt énekelt el, majd belecsapott a Flawless (Go To The City) című felvételbe – ekkor már az egész stadion tombolt. Egy órányi zenélés után – a koncerteken szokatlan módon – húsz perces szünetet tartott, majd visszatért a Faith című slágerrel. Újabb egy óra után két ráadást énekelt, a “Careless Whisper” és a “Freedom” után fél 12 táján elbúcsúzott a magyar közönségtől.
A világsztár az eredeti tervektől eltérően nem éjszakázott Magyarországon, hanem egy órával a fellépés után repülőgéppel hazautazott Londonba. 

A görög származású énekes 25 éves karrierjének legnagyobb sikereit adta elő a majdnem teltházas koncerten: a többi közt felcsendült a “Father Figure”, az “Outside” vagy a “Too Funky”, de a Wham-korszakból elénekelte az “Everything She Wants”-ot is. A Shoot The Dog című, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok viszonyát ironikusan bemutató dal végén egy hatalmas George Bush-figurát fújtak fel luftballonként.

George Michael 25 Live című turnéjának egyik állomásaként iktatta be Budapestet: a koncertsorozat 2006-ban indult, akkor 11 országban összesen 49 koncertet tartott, ezeken 650 ezer rajongó tombolt a zenéjére. A budapesti koncert után a következő állomás május 25-én, pénteken a szlovák fővárosban, Pozsonyban volt.
 

A koncerten elhangzott dalok:
Waiting, Flawless, Fastlove, Precious Box, Father Figure, Everything She Wants, Ticking, Praying For Time, Too Funky, Star People, Shoot The Dog,   Faith, Spinning The Wheel, An Easier Affair, Jesus to a Child, Amazing, I’m Your Man, Outside, Careless Whisper, Freedom 90.

 

 

http://25live2007.blogspot.hu/2009/02/hungary.html