^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

Hírek

Hírek


 

 
George Michael családja kijelentette, hogy Kenny Goss "nem kap egy fillért sem"
George Michael családja elutasítja a volt partnere havi 15 ezer font (kb. 5,7 millió forint) készpénz iránti igényét, és megfogadták hogy: "Egy fillért sem fog kapni."
 
Kenny Goss peres indítványa, a hatalmas havi pótlék igénylésére a sztár apját, a 81 éves Kyriacos-t állítólag nagyon megviselte. Egy családhoz közeli forrás elmondta:
"Nagyon dühösek rá ezért és azt gondolják, hogy Kenny szívtelen és tiszteletlen."
"Úgy gondolják, hogy - ha George valóban jelentett számára valamit - akkor hagyja nyugodtan pihenni, ahelyett, hogy megpróbálná a nevét a bíróságon meghurcolni."
"Azt gondolják, hogy Kenny megkockáztatja a harcot. De azt mondták, egyetlen fillért sem akarnak neki adni. ”
 
A 62 éves texasi műkereskedő, Kenny Goss nem kapott semmit George 96,7 millió font (kb. 38 milliárd forint) értékű végrendeletében. Kenny keresetet nyújtott be a bíróságon a havi 15 ezer fontért, mert vitatja az énekes megfelelő lelkiállapotát a 2013-ban megírt végrendeleténél. Kenny 1996 és 2011 között George partnere volt, és azt állítja, hogy a szakításuk után is támogatta őt George, egészen a halála napjáig. Amíg együtt voltak, George bőséges havi juttatást fizetett Kenny-nek. Kenny azt állítja, hogy a saját karrierjét feláldozta azért, hogy a George-al való kapcsolatával törődjön, emiatt szerinte továbbra is jogosult a havi juttatásra.
 
George Michael hagyatékának szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyről és Kenny Goss sem elérhető.

 
KENNY, NOT ONE PENNY George Michael’s family vows ex Kenny Goss ‘won’t get a penny’ after suing for £15k a month


 
 
George Michael örökösei kölcsönadják John Lennon Imagine zongoráját a Strawberry Field kiállításra
A néhai George Michael hagyatékának képviselői kölcsönadták az Imagine dal komponálásához használt John Lennon zongorát, az angliai Liverpoolban található Strawberry Field kiállításra.
 
A Strawberry Field egy gyermekotthon, amelyet Lennon gyermekkorában látogatott meg, és a kertjei inspirálták őt a Beatles egyik leghíresebb számának, a Strawberry Fields Forever megírására. Az intézményt tavaly ismét megnyitották turisztikai látványosságként - a rocklegenda életét ünneplő kiállításokkal.

George Michael még 2000-ben, 16 évvel halála előtt 1,87 millió dollárért (1,45 millió fontért) vásárolta meg a diófából készült, álló Steinway Z típusú zongorát, és családja most kölcsönadta az ikonikus hangszert a Strawberry Field-nek, hogy kiállíthassák.
A kiállítás honlapján olvasható nyilatkozat szerint, a Faith zenésze mindig is azt akarta, hogy a zongora a nyilvánosság számára is megtekinthető legyen, és lehetővé tette a 2012-es londoni olimpiai játékokon való használatát is.
"Ez nem az a fajta dolog, amelyet valahol raktárban kell tartani, vagy amelyet védeni kell, ezt az embereknek látniuk kell."
- mondta George az újságíróknak a zongora megvásárlásakor.

A néhai Wham! zenésze dalokat is komponált a zongorán, amelyet Lennon eredetileg a mesés béke himnuszának megírásához használt, amely az 1971-es azonos című szólóalbumának címadó dala volt.
A kölcsönadás szerdai bejelentése két nappal azelőtt történt, hogy a Lennon rajongók megünnepelhetnék a legenda születésnapját, aki október 9-én lenne 80 éves, ha 1980 decemberében nem lőtték volna le.
A kiállítás jegyértékesítéséből származó bevételt egy, a helyszínen megnyílt, tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára kialakított központ finanszírozására fordítják majd.


 
George Michael's estate loans John Lennon's Imagine piano to Strawberry Field exhibition

 
 

 
 

A Steinway zongorát, amelyet John Lennon használt az 1971-es "Imagine" című dala megírásakor, George Michael 2000 októberében, egy aukción vásárolta meg 1,45 millió fontért. Később George a béke szimbólumaként a zongorát többször is elküldte 'Béke turnéra', azokra a helyekre vitték a zongorát, ahol valamilyen erőszakos esemény történt. George is használta a zongorát a "Patience" című dalának felvétele során.
 

Kép forrása:
https://naijarewards.ng/george-michaels-estate-loans-john-lennons-imagine-piano-to-strawberry-field-exhibition/

 
 

 


 

 

 

 

 

 George Michael naptár 2021
Akciós ára: 3 090 Ft

 

A naptár ezen a linken megvásárolható:
https://www.europosters.hu/naptarak/george-michael-v66738
 

Ez a naptár megvásárolható az Amazon-on is:
https://www.amazon.com/George-Michael-Calendar-Fridge-Magnet/dp/B089JYHC3D/ref=sr_1_3?crid=1XN3LAHG23ICY&dchild=1&keywords=george+michael+calendar+2021&qid=1601745304&sprefix=george+michael+calendar%2Caps%2C251&sr=8-3


 

********

 

  

 


 

George Michael naptár 2021
Ára: 2999 Ft

 

A naptár ezen a linken megvásárolható:
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_george-michael-2021-unofficial-calendar-a3-as-napt%C3%A1r-1326775.html

 

Ez a naptár megvásárolható az Amazon-on is:
https://www.amazon.com/GEORGE-MICHAEL-Legend-2021-Calendar/dp/B0895TV866/ref=sr_1_1?crid=1XN3LAHG23ICY&dchild=1&keywords=george+michael+calendar+2021&qid=1601745157&sprefix=george+michael+calendar%2Caps%2C251&sr=8-1
 

 

 

 

 

 

 


  

 

George Michael volt partnere, Kenny Goss bepereli a néhai sztár nővérét és apját.

George Michael korábbi élettársa, Kenny Goss beperli az énekes családját azért, hogy havonta 15 ezer fontot (kb. 5,7 millió forintot) kapjon a néhai sztár örökségéből. A 62 éves texasi Kenny állítólag azt mondta, hogy őt George mindig eltartotta és ezért továbbra is gondoskodniuk kell róla.

George 2016 Karácsonyán, 53 éves korában halt meg, de a végrendeletében nem hagyott pénzt Kenny számára.
 

Állítólag azonban "nagylelkű havi pótlékot" fizetett neki a 2009-es szakításuk előtt. Kenny most azt állítja, hogy George "nem volt józan eszénél", amikor megírta a végrendeletét - írja a The Sun újság.

George 96,7 millió fontot (kb. 38 milliárd forintot) érő vagyonának többségét nővérei, Melanie és Yioda kapták, kisebb összeget kapott az apja, Kyriacos, a közeli barátai és az egykori munkatársai.

Fadi Fawaz, aki halálakor az élettársa volt nem szerepelt a végrendeletben.
 

A volt műkereskedő, Kenny állítólag azt mondta, hogy 13 éves kapcsolatuk alatt ő "feladta a karrierjét, hogy gondoskodjon George-ról".

George nővére, Melanie 59 éves korában meghalt tavaly Karácsonykor, ezért Kenny George egyetlen túlélő nővére, Yioda ellen indít pert, és "havonta legalább 15 000 fontot" szeretne kapni. Egy forrás az újságnak elmondta:
"Az érvelése az, hogy feladta a saját karrierjét, hogy a kapcsolatukra összpontosítson, és egy jótékonysági alapítványt is létrehozott George mellett."
"Lényegében hihetetlenül nagylelkű juttatást kapott, amelyre támaszkodni kezdett. Kenny úgy véli, hogy George legjelentősebb partnereként erre továbbra is joga van, és vitatja, hogy George a józan eszénél volt, amikor a végrendeletét megfogalmazta. Kenny havonta legalább 15 000 fontot akar megkapni."

Tavaly júniusban George örökségét felosztották, végrendelete szerint az énekes az idősebb nővérére, Yioda-ra bízta azt, hogy eldöntse, melyik barátja mennyit kapjon a hagyatékából.
 

George halálának bejelentését követően Kenny kiadott egy nyilatkozatot, amely így hangzott:
"Szomorú vagyok attól a hírtől, hogy kedves barátom és régi nagy szerelem, George Michael elhunyt. Ő az életem jelentős része volt, és nagyon-nagyon szerettem. Rendkívül kedves és nagylelkű ember volt. A gyönyörű emlékek és a zenéje amelyet készített, mindig fontos részei lesznek az életemnek, és azoknak is, akik őt is szerették és csodálták."
 

2017-ben a Dallas Morning News-nak nyilatkozva Kenny elmondta:
"Nagyon jó, és édes kapcsolatunk volt. Még csak nem is haragudtunk egymásra, vagy ilyesmi. Ő valóban az életem szerelme volt. És azt hiszem, hogy az ő élete szerelme én voltam. "
 George Michael's ex-partner Kenny Goss is suing late star's sister and father
https://www.smoothradio.com/artists/george-michael/boyfriend-kenny-goss-suing-estate/?fbclid=IwAR1UFnXP393To6BDVGemKqVtgn_mATDQrTFB5NaEPcLPsNHGSYrM7X3HyqE
 

 

 

 Kilenc évvel ezelőtt, 2011.09.19-én George Michael másodszor és sajnos utoljára lépett fel Budapesten. A Symphonica nevű turnéja keretében adott nagysikerű teltházas koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. George Michael 30 éves pályafutásának saját dalaiból és más előadóktól származó kedvenc felvételeiből szemezgetett. Saját dalaiból elhangzott többek között a Through, a Kissing A Fool, a Freedom, az I Remenber You vagy a Free, míg kedvencei közül Nina Simone, Bing Crosby, Police és Rihanna dalok is felcsendültek.

 
...

 

A 2011.09.19-én tartott George Michael Symphonica koncert beszámolója Nagy Szabolcs "tollából":
 

Csontig hatoló, gyönyörű muzsika
George Michael - Symphonica @ Papp László Sportaréna, Budapest - 2011.09.19.

 

George Michael sejtig hatoló, bőr alá mászó hangja, valahol egészen mélyen érinti meg az embert és zeneszerető emberként csak ismerjük be: egészen kivételes énekes-előadó-dalszerző. Igazi Művész. Amit pedig eddigi zenei pályafutása alatt letett az asztalra, azért maximális riszpekt illeti meg.

Úgy tűnik, ebből a pozíciójából már semmiféle újabb idióta baklövés, a magánéletével kapcsolatos legmocskosabb bulvárpletyka sem fogja kibillenteni. George Michael nevére megtelik a Népstadion és megtelik az Aréna. Bármikor, bármennyiért. George Michael már most halhatatlan, egy élő legenda; azt hiszem, a világon élt énekesek legnagyobbjai között van és lesz mindörökké.

A Symphonica turné egy rendhagyó vállalkozás tőle. A 4-5 évvel korábbi, 25Live nagystadionos turné után, ahol úgy állt ki több tízezer ember elé, hogy egy jó szót sem volt képes szólni hozzájuk, nem is nagyon mozgott, csak - igaz, akkor is CD minőségben, kifogástalanul - énekelt, úgy tűnik, most bensőségesebb alkalmakra vágyott. Szinte alig hasonlított a pár évvel ezelőtti emberre. Ezen a koncerten a már erősen őszbe hajló, kimondottan morózus, új szakáll és borosta imidzsét meghazudtolva, rendkívül közvetlen volt. Beszélgetett a közönséggel, mesélt, táncolt, énekeltetett minket és igazán hálás volt az értő hallgatásért és a rajongásért.

Az emelkedett hangulathoz a köré szervezett nagyzenekar adta meg a keretet és a zenei aláfestést, bár szerintem, egy szál zongorakísérettel is simán el tudta volna vinni az estét anélkül, hogy bárki unatkozott volna. Voltak percek, amikor simán leénekelte a zenekart a színpadról vagy a jazzdobosa húzott bele -  ilyenkor alig-alig hallottunk valamit a zenekar játékából.

A repertoár a 30 éves pályafutás személyes kedvenceiből áll össze. Saját dalai mellett sok-sok nagyzenekarra áthangszerelt, különleges feldolgozást is hoz a rajongóknak (Nina Simone, Amy Winehouse, Terence Trent D’Arby, Rufus Wainwright, Bing Crosby, David Bowie, Elton John, …), amiket alkalomról alkalomra variál. Ami nagyjából állandó a programban, azok a saját dalai és itt is ezek szólaltak meg igazán úgy, ahogy egy George Michael koncerten meg kell szólalniuk. A Kissing  A Fool után tűkön ülve vártuk, hogy mikor csendül fel végre még több régi klasszikus, olyanok, mint az édesanyjához címzett, torokszorító You Have Been Loved vagy a Praying For Time, A Different Corner vagy az eredetileg Police, de valahol mégis saját, George Michael-féle Roxanne.

Tudom, hogy manapság a keverőpult mellé kitelepített hordozható stúdiótechnika is sokra képes, de ezek a lézerpontossággal kimért kristálytiszta hangok, a fülbemászó soul és blues alapok valami hihetetlen bizsergető érzést okoznak az emberben így testközelből. Az eredmény folyamatos libabőr és szárazon nem maradó szemek - a lélek mélységéig ható, felkavaró, őszinte muzsika. 

A ráadásban, miután az Aréna egy emberként, felállva ünnepelte, új, akusztikus hangszerelésben néhány pörgősebb dal is sorra került: az Amazing / I’m Your Man / Freedom 90 hármasa igazi népünnepély lett közönségénekeltetéssel, össznépi tánccal. A Freedom elejébe még egy kis baki is becsúszott a belépéskor. Hát igen, az élő műsor varázsa... :)

A második ráadásban, levezetésként egy szép líraival, az I Remember You -val búcsúzott a helyi közönségnek ajánlva a dalt, azután végleg elköszönt.

Bízzunk benne, hogy nem most láttuk errefelé George Michaelt koncerten utoljára. Addig is, amíg visszatér, csinálhatna már egy újabb lemezt végre, bár az Older -rel is el tudnánk éldegélni életünk végéig, annyira tökéletes és annyira megunhatatlan. Nem csoda, hiszen azon is rajta van a védjegy: GM.
 

 

http://rockstation.blog.hu/2011/09/20/csontig_hatolo_gyonyoru_muzsika_george_michael_symphonica_papp_laszlo_sportarena_budapest_2011_09_19

 

https://kronika.ro/szines/meghitt-hangulatu-koncertet-adott-budapesten-george-michael/print
 

http://www.kisalfold.hu/szorakozas/nagy_siker_george_michael_budapesten_koncertezett_hetfon_-_nagyszeru_fotok_a_helyszinrol/2240890/
 

 

 

 


 

 

 

George Michael - Budapest 2011.09.19. from Rettegett on Vimeo. 

Ezen a youtube lejátszó linken, 28 videó van a 2011. szeptember 19-i, budapesti George Michael - Symphonica koncertről:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLtJvBaqk-QYV896IO4zMDeRpjKkuGc4Jc