^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 
Az 'elátkozott' George Michael unokatestvére, a sztár körüli hírnév miatti zűrzavarról beszélt.
Az énekes négy évvel ezelőtti karácsony napján bekövetkezett halálát követően, George unokatestvére és gyermekkori barátja, Andros Georgiou a sztár életét körülvevő tragédiákról beszélt.
George Michael rajongói számára a karácsony mindig az érzelmi zűrzavar ideje lesz.
Az ő ikonikus Wham! - Last Christmas című dala több mint 36 éve szól az ünnepi időszakban.
De négy évvel ezelőtt, karácsony napján, 53 éves korában bekövetkezett halála hosszú időre árnyékot vet az ünnepre.
Az énekeshez közel állók számára pedig az imádott nővére, az 59 éves Melanie tavaly karácsonyi elvesztése, elviselhetetlenül megrendítővé tette az évfordulót.
 
Andros Georgiou, aki George közeli barátja volt gyermekkorától kezdve, azt mondja, hogy a tragédia összhangban van a sztár életével. Andros elmondta:
"Mindig azt mondják, hogy a hírnévért kemény árat kell fizetni - és ez kemény ár volt. George el volt átkozva. Elvesztette élete szerelmét, Anselmo-t, aztán az édesanyja is meghalt. Ez volt a sorsa, de mindig azt kérdezte: "Mit tettem?". "
George 'Jesus to a Child' című dala tisztelgés volt szerelme, Anselmo Feleppa, brazil divattervező előtt, aki 1993-ban halt meg 33 éves korában, miután majdnem 2 évet töltöttek együtt. George elmondta, hogy négy évvel később az édesanyja, Lesley halála "lelkileg összetörte".
 
Andros szerint George halála szívbetegség miatt történt, Melanie pedig diabéteszes kómába esett és elhunyt, ezzel a tragédiával még nehezebb lett minden. Andros elmondta: " Ez lehetetlen, hogyan történhetett ez meg? Meghalni ugyanazon a napon, mint az öcséd, aki három évvel azelőtt halt meg. Azt hiszem, hogy a család el van átkozva. Csak kapkodom a fejem a történtek után.”
Andros azt is elmondta, hogy most aggódik az idősebb nővér, a 62 éves Yioda miatt.
"Még a halála előtt egy e-mailt küldtem Melanie-nak. Nem hittem el, amikor hallottam, hogy mi történt vele. Ő valóban szenvedett, és nem volt sok barátja. George és ő nagyon közel álltak egymáshoz. Most csak Yioda miatt aggódom. El sem tudom képzelni, mi járhat a fejében karácsonykor. Azt tudom, hogy mi jár az én fejemben. Utálom a karácsonyt, ez rettenetes időszak. A Last Christmas még mindig olyan népszerű dal, mindenhol ezt játsszák. Nem tehetek róla, hogy egész idő alatt George-ra gondolok. "
 
A két haver egyidős volt, Andros fiatalságának nagy részét George-al turnézva töltötte. Gyerekkoruk óta a családjukkal együtt töltötték a karácsonyt - sokkal boldogabban -, és Andros megosztott néhány szívmelengető közös képet arról, hogy az évek során hogyan töltötték együtt az időt. Andros így beszélt erről:
"Minden egyes nap együtt voltunk, az első naptól kezdve, az első Wham lemeztől az Older albumig. Az Aegean zenei kiadó elnökévé tett engem, amely a közös tulajdonunkban volt. A közeli barátainkon kívül az emberek nem vették észre, hogy közöttünk szinte testvéri kapcsolat volt. Őrülten hangzik, de nekem mindig ő volt a legfontosabb, még a feleségemnél is fontosabb volt. A feleségem megértette, és ezt 24 évig tűrte. Számomra George volt a legfontosabb ember. Minden nap úgy érzem, hogy ő jelen van az életemben."
George keresztapja volt Andros legidősebb fiának, James Kennedy-nek (28) is, aki ma már valóságos TV-sztár az Egyesült Államokban. De a szoros kapcsolat ellenére George és Andros barátsága évtizedekkel ezelőtt elromlott. Az 58 éves Andros megbánta, hogy George halála előtt nem tudták megfelelően rendezni a barátságukat.
Erről Andros így beszélt: "Az fáj a legjobban, hogy nem sikerült elbúcsúznom tőle."
 
Az egyetlen búcsúzkodási hely, a londoni Highgate temetőben van - ahol George sírját csak a család és a barátok látogathatják. Andros úgy gondolja, hogy George számára egy tisztelgésnek megfelelő helynek kellene lennie, ahol a rajongók is emlékezhetnének rá.
Andros elmondta: "A síron most egy kereszt látható, de nincs semmi írás. Nincs tisztelgés, nincs emlékmű. Mintha elfelejtették volna - nincs semmi tervezett dolog. Az összes ingatlant, ahol élt, piacra dobták vagy eladták. Ez olyan szomorú. Nincs hová menni emlékezni rá. Ez furcsa. Nem értem. ”
Andros fontolóra vett egy olyan közös finanszírozású emlékmű elkészítését, amely emléket állítana George-nak és a zenéjének.
"Szeretnék bronzplaketteket készíteni a négy fő lemezéről, és abba a stúdióba tenni, ahol az első albumát rögzítette.
A Notting Hill-i Sarm West Studios 2. stúdiója volt, ahol a Faith nagy részét felvették. Talán jó lenne, ha ott lenne az emléktábla. Úgy gondolom, hogy George is ezt szerette volna a rajongóknak - mindig azt mondta, hogy ő semmi sem volt a rajongói nélkül. Azt hiszem, hogy szerette volna, hogy legyen a rajongóknak valami. "
 
A Georgios Kyriacos Panayiotou néven született George Michael, az 1980-as években Andrew Ridgeley-vel a Wham! együttesben vált ismertté, mielőtt szólókarrierbe kezdett. Több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Öt albumából négy a No1-be került, valamint hét kislemez is- köztük az első szóló kislemeze, az 1984-es Careless Whisper. 97,6 millió fontos vagyonának nagy részét a nővéreire hagyta.
De amíg dalszerzéssel három Ivor Novello-díjat nyert, George nem volt nyugodt a hírnév miatt, és mindig küzdött az életére gyakorolt ​​hatásával. Egyszer azt mondta: "Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember nehezen hiszi el, hogy a sztárság nyomorulttá tehet. Végül is mindenki sztár akar lenni. Keményen dolgoztam és tettem azért, hogy elérjem a célomat. De nyomorultul voltam, és nem akarok többé így érezni."
 
Tavaly George örökösei egy posztumusz dalt adtak ki, This Is How (We Want You To Get High) címmel.
De Andros egyáltalán nem értékelte a dal kiadását - és úgy gondolja, hogy George "forogna emiatt a sírjában".
Ezért Androst most azt tervezi, hogy elővesz néhány dalt, amelyeket George-al és a Boogie Box High együttesükkel vett fel az 1987-től számított 10 év alatt. A dalok tartalmazzák a Bee Gees - Stayin ’Alive és David Bowie - Space Oddity feldolgozásait, valamint a Galaxy, Golden Soul és Soul Boy című dalokat. Andros elmagyarázta:
"Ezek közül pár dal nem került fel a Wham! albumokra, így elvittem őket. Zseniálisak, és szeretném, ha a rajongók meghallgathatnák őket. Van néhány eredeti dalunk is, amelyeket együtt készítettünk, összesen körülbelül ötöt. Jelenleg a keverés szakaszában vannak - 2021-ben tervezem kiadni őket. "
"Mondtam George-nak, hogy ezeket a feldolgozásokat rögzítem, és írtam néhány dalt. Annyira izgatott lett emiatt, hogy lejött a stúdióba, és részt akart venni a munkában - ragaszkodott hozzá, hogy vokált énekeljen. Nagyon jól éreztük magunkat. Nagyszerű emlékek ezek. "
Ami a karácsonyt illeti, Andros tudja, hogy mindig nehéz lesz neki:
"Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolnék George-ra. Néha úgy érzem, hogy még mindig velem van, és figyel engem. Ez megnyugtató, ugyanakkor könnyekre fakaszt. De még mindig megvan a zenéje - ez örökké élni fog. Mindent megteszek azért, hogy életben tartsam az emlékét. ”

 
 
Cousin of 'cursed' George Michael reveals turmoil at the heart of his fame