^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

 

 

 

A Highgate temető történelmi nyugati részét, már nem csak vezetett temetői túrákon lehet látogatni.

George Michael sírhelyét diszkrét módon kell megőrizni.

Az énekes, George Michael végső nyughelyének helyszíne nyáron nyitva áll a nagyközönség számára, mivel a Highgate temető bejelentette, hogy a látogatók kísérő nélkül járhatnak a temető történelmi nyugati oldalán.

De a Wham! rajongóinak nehéz feladat lesz a sztár sírját megtalálni: hiszen nincs sírkővel megjelölve, és a temető nem fogja belefoglalni a temetői túra útvonalába.

Legnagyobb csodálóinak ezrei érkeztek az énekes Highgate-i házához, a 2016. karácsony napján bekövetkezett halálát követően, és a háza közelében lévő zöld területen emléktárgyakat hagytak. George Michael-t a nyugati temetőbe temették el, amelyet az elmúlt 40 évben a látogatók csak hivatalos temetői túrákon láthattak.

A temető vezérigazgatója, Dr. Ian Dungavell a New Journal-nak elmondta, hogy a temető ezen részének látogatására vonatkozó korlátozásokat "a nem biztonságos fákkal, az instabil műemlékekkel és az összeomló boltozattal kapcsolatos aggodalmak miatt” tették, de "néhány nyitott nap volt a múltban is, amikor az idegenvezetés nem volt kötelező, de ez az időszak nem sokáig tartott."

A temető nyugati felébe más figyelemre méltó személyeket is temettek: a csupasz kezű bokszolót, Tom Sayers-t akinek a sírkövén a kutyája van, Dame Beryl Bainbridge írót, a Cold Comfort Farm íróját, Stella Gibbons-t és Bob Hoskins színészt.
Az állatorvos, George Wombwell sírját egy alvó oroszlán jelzi, és az építészeti műemlékek között szerepel a történelmi The Circle of Libanon - ami sírok sorozatából áll, amely egy cédrusfa körül épült, ez a legrégebbi temetkezési hely - és az Egyiptomi sugárút.

A Highgate temető barátai évek óta gondoznak és javítanak műemlékeket, kezelik a fákat és tisztítják az ösvényeket, hogy megóvják a számos I. és II. fokozatú műemlékeket.

Dr. Dungavell hozzátette: "Ez még mindig nem 100% -ban biztonságos, de ha a látogatók követik az utasításokat, akkor meglátogathatják a temetőt."

Az egyéni látogatások újbóli megnyitását először tavaly vetették fel - és a Covid-19 világjárvány lezárásával mind a keleti, mind a nyugati temetkezési helyekről Dr. Dungavell elmondta, hogy most alkalom lehet kipróbálni egy nem hivatalosan vezetett rendszer működését.

A látogatók félórás időpontokat kapnak, amelyeket holnap (péntektől) on-line foglalhatnak le a következő hétvégén történő látogatásokra. Dr Dungavell elmondta:
"Nem erőteljesen reklámozzuk ezt, mert nem akarjuk, hogy az emberek túl sokan legyenek itt egyidőben - de nagyon szeretnénk, ha a helyi emberek látnák elsőként azokat a műemlékeket, amelyeket elrejtettek előlük sok évig."

A temetőben aggódtak az alkalmazottak amiatt, hogy az eddig lezárt rész túl látogatott lesz, és bevétel nélkül a temető pénzügyei kárt szenvednek.

A kis csoportokban vezetett temetői túrák továbbra is elérhetőek és előre be vannak táblázva a jövő hétre.

Dr. Dungavell elmondta:
"Úgy gondoljuk, hogy a hivatalos túrán való részvétel továbbra is a legjobb módszer arra, hogy az először idelátogatók megismerjék a helyet, ezért rendezünk egy kiránduló napot amelyet kiváló önkéntesek vezetnek, hogy a látogatók kipróbálhassák a túrák működését, miközben betartják a társadalmi távolságtartási szabályokat. ”

A temetői túrára ezen a linken lehet időpontot foglalni:
cemetery.typeform.com/to/NnIoKDnW
 


 

Highgate Cemetery to drop tours-only rule for visitors to historic west side

http://camdennewjournal.com/article/highgate-cemetery-to-drop-tours-only-rule-for-visitors-to-historic-west-side?fbclid=IwAR2iJMcQnQNyHHJz9aK1xqX1WsYsJH8dSbaK3GkqbH6ipm1M4d5fADpujzc