^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 

Sziasztok!

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e erről, mert nem akarok itt politizálni, de egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni a napok óta tartó, magyarországi Coca-Cola botrány mellett.
Nagyon szürreális dolog, hogy egy világcég egymás elfogadását hirdető plakátjai és a szivárványos Coca-Colás címke ekkora felháborodást váltott ki itt egyes magyar emberekből. Bármelyik ezzel kapcsolatos cikket olvasom, tele van homofób gyűlölködő kommentekkel. Komolyan úgy érzem, hogy az országunk nem előre fejlődik, hanem visszafelé tart a múltba, amikor a homoszexuálisokat még büntették.
Félelmetes az a rengeteg gyűlölet és tudatlanság, ami a homofóbok kommentjeiből árad, egymást túl licitálva írják le, hogy hogyan kínoznák meg és pusztítanák el a homoszexuális embereket. És az a legszomorúbb és legfélelmetesebb ebben az egészben, hogy ezt a gyűlöletet, éppen az országot vezető kormány egyik fideszes politikusa indította el. Még más országokban arra törekednek a vezetők és az állampolgárok is, hogy mindenkit elfogadjanak és békében éljenek egymás mellett a különböző kisebbségi csoportokhoz tartozó emberek, és mindenkit ugyanolyan jogok illessenek meg, nálunk éppen az ellenkezője folyik, a totális gyűlölet kampány. Ilyenkor már lassan szégyenlem, hogy magyar vagyok, mert én heteroként teljességgel támogatom az elfogadást, és egyet értek a Coca-Cola alábbi közleményével:


"Hiszünk abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitünket. Azt gondoljuk, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet. A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié. - Coca-Cola"

Ez az egész azért is felháborító és szomorú is egyben, mert George Michael is szerette a Coca-Colát, sok fényképen és videón is látható volt egy kólásüveg a kezében. Ezért ezzel úgy érzem, hogy őt is bántják a homofóbok.
Arról már nem is beszélve, hogy az egyik kormányközeli újságíró azt merte leírni, hogy a "tolókocsisokat" éppen úgy nem akarja termék reklámban látni, mint a homoszexuálisakat. Erre a felháborító kijelentésre, már nincsenek nyomdafestéket tűrő szavaim.

Végezetül itt az 1989-es Diétás Coca-Cola reklám, amiben George Michael szerepelt. Akkor még csak sejtették róla az emberek, hogy George meleg lehet, hiszen az igazat még nem tudták róla, de érdekes módon akkor mégsem lett a reklám miatt felháborodás, vagy bojkott. Úgy tűnik, hogy Magyarországon a 80-as években elfogadóbbak és toleránsabbak voltak az emberek, mint most.

(Ezt már csak zárójelben említem, mert nem akarok ötleteket adni a kormánypártiaknak, hogy vajon miért nem hirdetett még egy fideszes politikus sem bojkottot a Snickers csoki ellen is, hiszen abban meg Elton John reklámozza a csokit? Vagy a Snickers lesz a Coca Cola után a Soros?)

Blanca