^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal



 

George Michael első igaz szerelmének, Anselmo Feleppa-nak ma van a születésnapja. Anselmo 66 éves lenne.
Anselmo Feleppa, brazil divattervező
(1956. augusztus 21 - 1993. március 26)
 
---

George Michael és Anselmo Feleppa szerelmének története:

1991. január 25-én és 27-én George Michael a Rock in Rio fesztiválon lépett fel 60 ezer ember előtt. George ott ismerte meg első szerelmét Anselmo Feleppa-t, aki a színpad jobb oldalán, a nézőtér első sorában foglalt helyet. George később azt mondta róla, hogy Anselmo pillantása annyira rabul ejtette, és annyira megzavarta őt a szereplésben, hogy a koncert alatt végig távol tartotta magát a színpadnak attól a felétől. Anselmo mindkét koncerten ott volt. A fellépést követően a szálloda előcsarnokában, majd egy magánszigeten rendezett partin találkoztak először egymással. Ezután hamar összeköltöztek, és együtt éltek George Los Angeles-i házában. A kapcsolatuk első 6 hónapjában nagyon boldogok voltak, George később elmondta, hogy a kapcsolatuk volt az első alkalom, amikor megtapasztalta az igaz szerelmet:
"Anselmo megtörte a viktoriánus visszafogottságomat, és valóban megmutatta, hogyan kell élni, hogyan kell lazítani, hogyan kell élvezni az életet. Ő volt az első ember, akit szerettem, és felfedeztem, hogy ő is szeretett engem."
Aztán sajnos Anselmo megbetegedett és kiderült, hogy AIDS beteg. George végig kitartott a szerelme mellett, mindenben támogatta Anselmo-t. De Anselmo nem akarta, hogy a sajtó számára is kiderüljön a kapcsolatuk, ezért Brazíliába járt kezelésekre, ahol a családja is élt. George ezzel nem értett egyet, mert szerinte Anselmo jobb kezelést kaphatott volna Los Angeles-ben. Ekkor még nem volt forgalomban az a gyógyszerkombináció, amivel meg lehetett volna hosszabbítani az AIDS betegek életét, csak kísérleti kezelések voltak. 1993. március 26-án Anselmo agyvérzést kapott egy brazil kórházban, és elhunyt 36 éves korában. George-ot rettenetesen megviselte szerelme halála, pár nappal később egy hosszú levélben megírta az édesanyjának, hogy ő homoszexuális és meghalt a szerelme Anselmo, akit addig még a családja előtt is titokban tartott. Ezután George hazautazott Londonba a családjához, akik miután elolvasták a levelét megértően fogadták, és igyekeztek támogatni a mély gyászában. Néhány nappal később George a nővéreivel, és az unokatestvérével Andros-sal együtt Brazíliába utaztak, hogy leróják kegyeletüket Anselmo sírjánál. Anselmo édesanyja akkor adta oda a fia gyűrűjét George-nak.
Ettől kezdve George egész életében viselte a három karikából összefonódó gyűrűt a jobb keze középső ujján. 3 évig tartott, amíg mélyen gyászolt, de időközben megírta Anselmo emlékére a "Jesus to a Child" című dalt, aztán dolgozni kezdett az Older albumon, amit teljes egészében Anselmo Feleppa emlékének ajánlott. George egész életében gyászolta Anselmo-t.
2016-ban George halála után kiderült, hogy a "Jesus to a Child" dalából származó összes jogdíjat egy rászoruló gyermekeket segítő jótékonysági szervezetnek adományozta, azzal a feltétellel, hogy tartsák titokban a támogatását.
 
 
 

George Michael & Anselmo Feleppa fényképalbum:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1394286323986222&type=3