^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal


 

 

George Michael örökösei megújítják a szerződést a Warner Chappell Music UK kiadóval.
 
A Warner Chappell Music UK megújította a globális szerződését az énekes-dalszerző, George Michael hagyatékát kezelő csapattal.
A megállapodás - amely egy több mint négy évtizedes partnerség folytatása - egyaránt kiterjed George Michael szóló munkásságára és a Wham! dalokra.

George Michael pályafutása során több mint 125 millió lemezt adott el világszerte. Az Egyesült Államokban nyolcszor vezette a slágerlistákat, az Egyesült Királyságban pedig hét No.1. dala volt. Dalszerzői munkásságáért hat Ivor Novello-díjat nyert, emellett három BRIT Awards és két Grammy-díjat is kapott.

 
A szerződés megújítására azért került sor, mert a Warner Chappell Music új partnerekkel kötött megállapodásokat, a Roblox-tól a Peloton-ig, hogy dalszerzői hasznot szerezzenek a zenék e platformokon történő felhasználásából.
A kiadó emellett globális jelenlétét is bővíti, nemrégiben olyan városokban nyitott irodákat, mint Hanoi és Sanghaj, hogy a gyorsan bővülő ázsiai piacot is kiaknázza. Egy ilyen stratégiai megközelítés lehetőséget kínál arra, hogy George Michael időtlen klasszikusait még több zenerajongóval ismertesse meg.

Chris Organ, George Michael ügyvédje és a George Michael Estate társvégrehajtója elmondta:
"Őszintén örülünk annak, hogy sok hónapos, részletes megbeszélések és tárgyalások után megújítottuk a WCM-el a 80-as évek elején kezdődött, hosszú ideje tartó együttműködésünket."
 
"Az eladások és felvásárlások korát éljük, a zenei katalógus iránti érdeklődés és az érte folyó verseny nagy volt. George nagyon lojális ember volt, aki értékelte és ápolta a hosszú távú üzleti kapcsolatokat; de végső soron azt akarta, hogy nagyszerű dalszerzőként emlékezzenek rá."
 
"Határozottan hiszünk abban, hogy George dalszerzői örökségét, valamint e kiváló dalkatalógus védelmét és továbbfejlesztését a legjobban egy hagyományos, gyakorlatias, napi szintű kapcsolat szolgálja egy elismert zenei kiadóval."
 
"A Warner Chappell Music jelenlegi struktúrája és menedzsmentje ideálisan alkalmas e célok elérésére. Alig várjuk, hogy folytathassuk rendkívül sikeres kapcsolatunkat, és ami a legfontosabb, hogy George munkásságának státuszát és integritását sok generáción át megőrizzük."
 
Guy Moot és Carianne Marshall, a Warner Chappell Music társelnökei hozzátették:
"George Michael minden idők egyik legnagyobb dalszerzője. Még mindig hiányzik mindannyiunknak megnyerő személyisége, de a leghihetetlenebb örökséget hagyta hátra a dalai és az előadásai formájában."
 
"Nagyon komolyan vesszük a zenei katalógusának gondozásával és népszerűsítésével kapcsolatos felelősségünket, mert még a legnagyobb daloknak is szükségük van energikus bajnokokra."
 


George Michael estate renews global deal with Warner Chappell Music UK