^Ugrás fel

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

George Michael Web

Magyar George Michael rajongói oldal

 


Ma 9 éve, hogy George Michael fellépett a XXX. Nyári Olimpia záróünnepségén Londonban 2012.08.12-én.
Ez volt George első nyilvános fellépése a súlyos tüdőgyulladása után. A közvetítést 300 millió ember láthatta a tv képernyők előtt. Csak Nagy-Britanniában több mint 26 millióan látták az olimpia záróünnepségét, ahol a brit zenei élet krémje lépett színpadra, köztük Annie Lenox, George Michael, a Spice Girls és a Take That.
(A fellépők - köztük George Michael is - jelképes összegért, egy fontért vállalták a szereplést az olimpia záróünnepségén.)

George Michael fekete bőrruházatban és napszemüvegben énekelt a 80 ezres közönségnek, először 1990-es slágerét, a "Freedom"-ot, majd az akkor kiadott új dalát, a "White Light"-ot. Utóbbi az énekes halálközeli élményeiről szólt, és tüdőgyulladásáról, amelybe kis híján belehalt 2011-ben, de a bécsi orvosok akkor megmentették az életét.

A koncert után többen azt írták a Twitteren, hogy a "White Light" dal nem illett a műsorba, azt nem ott kellett volna elénekelnie. Bírálói szerint egy ilyen eseményen nem illett volna új dalt reklámozni, legyen szó bárkiről is. A fanyalgók között volt többek között Steve Anderson, aki Kylie Minogue, valamint a Westlife nevű fiúcsapat zenei vezetője.

George Michael azonban megvédte magát, ezt válaszolta az őt bírálóknak a Twitteren:
"Ez volt az egyetlen lehetőségem arra, hogy a záróünnepségen a televízión keresztül is, kifejezzem a hálámat azoknak, akik támogattak és imádkoztak értem a betegségem idején. És nem bántam meg! "




Videók George Michael olimpiai fellépéséről:



 


 

 

A fellépés után George Michael after party-t tartott, amelyre a családja és a barátai mellett popsztárok és modellek is hivatalosak voltak, többek között:
Sara Dallin (Bananarama), Emma Bunton, Mel B., Geri Halliwell (Spice Girls), Liam Gallagher, Kate Moss és még sokan mások.
 


George és Sara Dallin (Bananarama)


 


Kate Moss, George, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel B.,(Spice Girls)




Kate Moss, George, Geri Halliwell, Emma Bunton, Mel B.,(Spice Girls)
 

 

http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2187471/George-Michael-owns-stage-London-2012-Olympic-Closing-Ceremony-singing-Freedom.html

http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-19259865
 

http://hvg.hu/shake/20120814_george_michael_olimpia_kritikak